Chicago, de stad van Al Capone en Oprah Winfrey staat bekend om zijn architectuur, de Willis Tower, de parken, de oeverpromenade van Lake Michigan en de Chicago River. Ook al noemde Frank Sinatra de stad Chicago in zijn gelijknamige lied liefkozend een ‘kleintje’, de stad is na New York en Los Angeles inmiddels de derde grootste stad van de Verenigde Staten.

Blog > TOP-10 bezienswaardigheden in Chicago

Chicago is een bruisende stad met talloze mogelijkheden en wordt ook wel ‘Windy City’ genoemd. Niet omdat het er zo winderig is maar omdat er in het verleden nogal pocherig werd opgeschept over de stad. Misschien niet onterecht want Chicago heeft veel bezienswaardigheden en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

1. Lake Michigan

Lake Michigan Chicago
Lake Michigan in Chicago

Chicago is gelegen aan de zuidwestelijke kant van het meer Lake Michigan. Het meer is maar liefst 516 kilometer lang en 265 kilometer breed. Het is daarmee het grootste meer van de Verenigde Staten. De parken en stranden aan Lake Michigan zijn een aanrader om te bezoeken. Park Lincoln, dat grenst aan het meer, heeft bijvoorbeeld een historisch museum, een beeldentuin, een openluchttheater en een dierentuin (Lincoln Park Zoo).

2. Oak Street Beach

Ook al ligt Chicago niet aan de zee, het grote Michigan Meer telt 26 stranden. Oak Street Beach is een van die stranden en misschien wel het populairste strand van de stad. Het is een heerlijk plek om even te ontsnappen uit de drukte van de stad. Je loopt zo van het centrum van Chicago naar Oak Street Beach!

3. De Navy Pier

De Navy Pier in Chicago

Deze kilometer lange pier ligt aan de oever van het meer en is eigenlijk de nummer 1 attractie van Chicago. De pier is in 1914 gebouwd, zowel voor de scheepvaart als voor entertainment. Op de pier kun je ook echt van alles vinden, zoals een reuzenrad. Vanuit het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht op Chicago en Lake Michigan!

Verder vind je een een IMAX-theater en een kindermuseum op de Navy Pier. Het museum is een heus paradijs voor kinderen. Kinderen kunnen allemaal activiteiten ondernemen, zoals knutselen, met water spelen, dino’s uitgraven en klimmen. Op de Navy Pier valt altijd wel wat te beleven en het is dus zeker de moeite waard om te bezoeken!

4. Bezoek een sportwedstrijd

Als je in Chicago bent dan mag een typisch Amerikaanse sportwedstrijd natuurlijk niet ontbreken! Het is een belevenis voor jong en oud. En ook als je geen liefhebber bent van een sportwedstrijd. Amerikanen maken namelijk een enorme show van een sportevenement. Je verveelt je geen moment en je kijkt je ogen uit!

In Chicago zit je goed voor Amerikaanse sport. Het is de stad van de Chicago Bulls, misschien wel de populairste basketbalploeg ter wereld door voormalig sterspelen Michael Jordan. Naast NBA basketbal kun je ook naar American Football (de Chicago Bears), de nummer 1 sport in Amerika. En ben je tussen april en september in Chicago? Dan kun je een bezoek brengen aan de Chicago White Sox, de Baseball ploeg van Chicago.

5. Chicago Museum Campus

De Museum Campus is een enorm park aan de rand van Lake Michigan. Je vindt er verschillende musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je naar het planetarium (Adler Planetarium) met theaters met voorstellingen over de hemel en hemellichamen.

In het natuurhistorisch Field Museum zijn er diverse tentoonstellingen met verschillende thema’s, waaronder de dinosaurussen, voorwerpen van indianen en opgezette dieren. Pronkstuk van het museum is een skelet van een Tyrannosaurus rex, het zestiende exemplaar ooit gevonden. Het skelet werd in 1997 geveild voor een bedrag van maar liefst 7,6 miljoen dollar.

Naast de genoemde musea is er ook een aquarium te vinden op de Musem Campus, de Shedd Qquarium. Hier vind je meer dan 25.000 vissen en andere waterdieren, zoals witte dolfijnen.

6. De Willis Tower

Willis Tower in Chicago

Tot 25 jaar geleden was de Willis Tower het hoogste bouwwerk van de wereld. De Willis Tower wordt nog steeds graag bezocht voor zijn indrukwekkende observatiedek genaamd The Skydek. Het observatiedek van de Willis Tower ligt op de 103e verdieping en circa 412 meter boven de grond. Heel bijzonder: er zijn glazen balkons waar je in kunt staan. Op ruim 400 meter op een glazen plaat staan is niet bepaald geschikt voor mensen met hoogtefrees. Koop hier je tickets voor de Willis Tower!

7. Het John Hancock Center

Ook het John Hancock Center biedt een schitterend uitzicht over de stad. Het gebouw telt exact 100 verdiepingen en op het grote uitkijkplatform ‘360 Chicago’ – gelegen op de 94e etage – kun je over de hele stad uitkijken. Tickets voor het 360 Chicago uitzichtpunt kun je hier bestellen.

8. De Water Tower

Water Tower & John Hancock Center (zwarte wolkenkrabber) in Chicago

Een andere opvallende toren is de Water Toren. Deze watertoren is gelegen aan de Michigan Avenue en werd gebouwd in 1869. In 1871 heeft er een enorme brand gewoed in Chicago waarin de binnenstad grotendeels plat brandde. De Water Toren was één van de weinige gebouwen die de brand overleefde en sindsdien is het een belangrijk symbool van de stad. Vandaag de dag is het contrast tussen de klassieke Water Tower en moderne wolkenkrabbers enorm, en daarom zeker een bezoekje waard.

9. De Michigan Avenue

‘The Magnificent Mile’ zoals deze straat ook wel wordt genoemd, is misschien wel de meest bekende straat van Chicago. Een straat vol met sfeervolle restaurants, boetiekjes, luxe winkels, hotels en kantoren. Op een mooie zonnige dag is het een hele fijne plek om even lekker door Chicago te slenteren!

10. De Chicago Loop

Als je op zoek bent naar entertainment is de wijk The Loop ‘the place to be’. Hier heb je een ruime keus als je naar een opera, een musical of een kunstmuseum wilt. Het is het historische en commerciële centrum van de stad. Je kunt er bijvoorbeeld naar Chicago Theatre, een klassiek theater uit 1921. Bekijk hier het programma van de Chicago Theatre!

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s