Ga je op vakantie naar Florida en wil je een sportwedstrijd bezoeken? In Florida kun je naar maar liefst 9 teams die actief zijn in één van de hoogste Amerikaanse competities; NBA basketbal, MLB honkbal, NFL American football en NHL ijshockey. Door het hele jaar kun je sportwedstrijden in Florida bezoeken.

Florida is één van populairste verre reisbestemmingen onder Nederlanders. Het klimaat is gedurende het hele jaar fantastisch. Door de zuidelijke ligging van Florida blijft de gemiddelde temperatuur ook in de wintermaanden ruim boven de 20 graden. Florida is daarmee een populaire ‘winterzon’ bestemming.

In Florida kun je elke maand van het jaar een sportwedstrijd bezoeken in één van de belangrijkste competities; de NBA basketbal, MLB honkbal, NFL football en NHL ijshockey. In de herfst en winter – van oktober tot april – kun je naar NBA basketbal en NHL ijshockey. Van september tot januari kun je naar NFL American Football. En in de zomermaanden, van april tot oktober, kun je naar MLB honkbal.

1. Basketbal – Miami Heat

Wil je naar basketbal in Miami? Dat kan bij de Miami Heat! Deze topclub heeft een rijke historie met meerdere NBA titels. Wereldberoemde spelers hebben bij de Miami Heat gespeeld, zoals LeBron James en Shaquille O’Neal. Voor basketbal op het hoogste niveau zit je in Miami goed!

Het NBA basketbalseizoen loopt van oktober t/m april. Ben je in de winter in Florida? Ga dan zeker naar een basketbalwedstrijd van de Miami Heat. De show is fantastisch en het niveau basketbal enorm hoog. Een NBA basketbalwedstrijd is ook fantastisch voor kinderen. Naast het basketbal zijn er cheerleaders, tijdens de time-outs wordt er gedanst in het publiek (met een kans om op het grote scherm uitgezonden te worden) en zijn er kanonnen die shirtjes in het publiek schieten. Kortom, een enorme belevenis!

Miami Heat stadion in Miami, Florida
American Airlines Arena van de Miami Heat, Florida

2. Honkbal – Miami Marlins

Net als basketbal is honkbal een enorm populaire sport in Amerika. We kennen natuurlijk allemaal de New York Yankees, de populairste honkbalclub ter wereld. Ook in Florida kun je een honkbalwedstrijd bezoeken, bij de Miami Marlins. Het honkbalseizoen loopt van april tot oktober. Ben je in de zomer in Florida? Breng dan zeker een bezoek aan de Miami Marlins. Het bezoeken van Marlins Park, dat plaats biedt aan ruim 36.000 toeschouwers, is enorme belevenis voor jong en oud.

3. Basketbal – Orlando Magic

Naast Miami is er nog een enorm populaire stad in Florida; Orlando. De stad staat natuurlijk bekend om alle attractieparken. Zo vind je er Walt Disney World Resort, SeaWorld Orlando en Universal Studios. Maar ook voor NBA basketbal zit je in Orlando goed, bij de Orlando Magic. Het bezoeken van het Amway Center in hartje Orlando is een enorme belevenis en mag eigenlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Florida in de wintermaanden!

4. American football – Miami Dolphins

American Football is de populairste sport in Amerika. Het bijwonen van een American football wedstrijd in Miami is een hele bijzondere ervaring. Natuurlijk om de sport en de sfeer in het Hard Rock Stadium, de thuisbasis van de Miami Dolphins. Het stadion biedt plaats aan maar liefst 65.000 toeschouwers. Het is ook bijzonder omdat het NFL seizoen relatief kort duurt (van september t/m eind december) en NFL teams weinig wedstrijden spelen in een seizoen vergeleken met andere topsporten.

5. IJshockey – Florida Panthers

IJshockey is een geweldige sport om te bezoeken. Er is continu actie bij deze snelle en fysieke sport en de sfeer in het stadion is uitbundig. Amerikanen noemen de sport simpelweg ‘Hockey’ en bij de Florida Panthers kun je ijshockey in Miami bekijken. De Panthers spelen hun thuiswedstrijden in de BB&T center welke plaats biedt aan ruim 20.000 toeschouwers.

Sportwedstrijd Florida bezoeken

In Florida is van alles te beleven. Ook een rondreis met kinderen door Florida is enorm populair. In Florida vind je vele attractieparken, het Kennedy Space Center en prachtige stranden. Wil je het echte Amerika beleven tijdens een rondreis door Florida? Dan mag het bezoeken van een sportwedstrijd in Florida niet ontbreken. Er zijn tientallen sportclubs die je kunt bezoeken.

Honkbalwedstrijd in Florida

Een honkbalwedstrijd in Florida bezoeken is eigenlijk een must do! De sport is ongekend populair onder Amerikanen en tickets zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 12 dollar per persoon. In Florida kun je naar meerdere honkbalteams. Er zijn twee honkbalteams in Florida die uitkomen in de hoogste honkbalcompetitie, de Major Baseball League (MLB). In de stad Miami kun je naar de Miami Marlins (speelschema).

In het westen van Florida, in de stad St. Petersburg, kun je de Tampa Bay Rays (speelschema) bezoeken. De stad ligt prachtig aan de golf van Mexico en de stranden aan St. Pete Beach zijn fantastisch. Kom je tijdens je rondreis door Florida langs St. Petersburg? Bekijk dan zeker of je een wedstrijd van de Tampa Bay Rays kan meepakken. Het indrukwekkende Tropicana Field stadion biedt plaats aan ruim 42.000 toeschouwers. Een enorme belevenis, ook voor kinderen!

Je kunt ook een honkbalwedstrijd in de Minor Baseball League bezoeken, de competitie onder de MLB. De stadions zijn kleiner en tickets stukken goedkoper. De sfeer is er echter niet minder om en Amerikanen zijn altijd fanatiek. In het noorden van Florida ligt de stad Jacksonville. De stad is de thuisbasis van de Jacksonville Jumbo Shrimp (speelschema). De Jumbo Shrimp spelen in de Baseball Grounds of Jacksonville met een capaciteit van 11.000 toeschouwers.

In het oosten van Florida vind je het stadje Daytona Beach. De plek is wereldberoemd vanwege het autoracen en de Daytona International Speedway. In Daytona Beach ligt het Jackie Robinson Ballpark, een klein baseball stadion met een capaciteit van ruim 4.000 toeschouwers. Het stadion is de thuisbasis van de Daytona Tortugas (speelschema).

Centraal in Florida, op ruim 30 minuten rijden van Tampa, ligt de stad Lakeland. De stad is de thuisbasis van de Lakeland Flying Tigers (speelschema). De Flying Tigers spelen in het Joker Marchant Stadium, een stadion met een capaciteit van 8.500 toeschouwers.

Veel rondreizen door Florida gaan langs Miami, Orlando, Tampa en Daytona Beach. Er is dus altijd wel een honkbalwedstrijd in Florida die je kunt bezoeken. Zeker omdat er maar liefst 162 wedstrijden per seizoen gespeeld worden.

Basketbalwedstrijd in Florida

Als je in Florida bent in de wintermaanden (oktober to april) dan mag een echte NBA wedstrijd eigenlijk niet ontbreken. De sfeer is er fantastisch en nergens ter wereld is het niveau basketbal zo hoog als in Amerika. In Miami kun je naar de Miami Heat (speelschema). En in Orlando kun je een bezoek brengen aan de Orlando Magic (speelschema).

IJshockeywedstrijd in Florida

IJshockey is misschien wel de allerleukste sport om te bezoeken in Amerika. Er is continu actie en de fans zijn uitzinnig. Gelijkspel kennen ze in het ijshockey niet, elke wedstrijd levert dus een winnaar op. De ijshockeycompetitie loopt van oktober tot april en is te bezoeken in de stad Miami en Tampa.

In Miami kun je ijshockey bekijken bij de Florida Panthers (speelschema). Veel rondreizen door Florida doen ook de stad Tampa aan. Tampa is één van de grootste steden in Florida en de thuisbasis van de Tampa Bay Lightning (speelschema). Leuk weetje; de Tampa Bay Lightning hebben in seizoen 2020 en 2021 de Stanley Cup gewonnen. De Stanley Cup wordt uitgereikt aan de kampioen van het seizoen. Bij de Tampa Bay Lightning zie je dus ijshockey van het allerhoogste niveau!

American football wedstrijd Florida

In Florida kun je naar drie American football teams die actief zijn in de hoogste football competitie, de NFL. De football competitie loopt van september tot januari en het bezoeken van een wedstrijd is een unieke ervaring. American football is de nummer 1 sport van Amerika en er worden maar weinig wedstrijden in een seizoen gespeeld door de blessuregevoeligheid van de sport. In Miami kun je naar de Miami Dolphins (speelschema) in het Hard Rock Stadium. Het stadion biedt plaats aan ruim 65.000 toeschouwers.

Tampa is de stad van de American football spelers van de Tampa Bay Buccaneers (speelschema). Het team speelt in het Raymond James Stadium dat plaats biedt aan ruim 65.000 toeschouwers. De Buccaneers, ook wel Bucs genoemd, wonnen de Super Bowl in het 2020 seizoen. In Tampa heb je dus de kans om American football van het allerhoogste niveau live te bekijken!

De plaats Jacksonville is verreweg de grootste stad van Florida en de thuisbasis van de Jacksonville Jaguars (speelschema). De Jaguars spelen hun thuiswedstrijden in het stadion TIAA Bank Field dat plaats biedt aan bijna 68.000 toeschouwers. Sinds de oprichting in 1993 is het de Jaguars niet gelukt om de Super Bowl finale te halen.

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s