Ben je in Oklahoma City voor zaken of een rondreis? Breng dan zeker een bezoek aan de Chesapeake Energy Arena, het stadion van de Thunder. Oklahoma City Thunder tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

OKLAHOMA CITY THUNDER TICKETS

Centraal in de Staat Oklahoma ligt de hoofdstad van de staat: Oklahoma City. De stad staat bekend om de vele overblijfselen van de originele bewoners van Amerika, de indianen. Meer historie zie je terug in Route 66, de legendarische autoroute van Chicago naar Los Angeles. Route 66 loopt dwars door Oklahoma City. Wil je even terug naar de jaren ’50 en ’60? Op deze website is een hele lijst met Route 66 highlights in Oklahoma City te vinden.

Naast de rijke historie kun je ook voor Amerikaanse sport terecht in Oklahoma City. De stad is de thuisbasis van de Oklahoma City Thunder, een basketbalteam dat pas sinds 2008 actief is in Oklahoma City. Daarvoor – van 1967 tot 2008 – ging het basketbalteam door het leven als de Seattle SuperSonics in de stad Seattle. Het grote succes van de Thunder dateert uit 1979 met het winnen van de NBA-titel. Ondanks uit uitblijven van grote successen doen de Thunder vandaag de dag heel goed mee met aanzienlijk meer overwinningen dan verloren wedstrijden.

Ben je in Oklahoma City voor zaken of een reis? Dan mag je een bezoek aan de Oklahoma City Thunder eigenlijk niet missen. Een NBA wedstrijd is een typische Amerikaanse belevenis en de Amerikanen gaan helemaal uit hun dak. Zowel tijdens de wedstrijd als tijdens de pauze, waarin entertainment en muziek elkaar snel afwisselen. Ook voor kinderen is een wedstrijd van de Oklahoma City Thunder een enorme belevenis.

De Oklahoma City Thunder spelen hun thuiswedstrijden in de Chesapeake Energy Arena. Het stadion biedt plaats aan ruim 18.000 bezoekers. De Arena staat bekend als één van de meest luidruchtige arena´s in de NBA. De sfeer is er fantastisch! Wil je Oklahoma City Thunder tickets kopen? Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

KOOP OKLAHOMA CITY THUNDER TICKETS

Via onderstaande button koop je veilig en eenvoudig Oklahoma City Thunder tickets bij onze partner TicketNetwork. Door de tickets alvast online te kopen ben je verzekerd van een plek in de Chesapeake Energy Arena. Op een interactieve kaart van het stadion kun je alle plekken en prijzen vergelijken. Na het kopen van je Oklahoma City Thunder tickets ontvang je per e-mail een PDF met QR-code. Deze code wordt vanaf je telefoon gescand bij de ingang van het stadion.

PRAKTISCHE INFORMATIE

[mks_toggle title=”Is een wedstrijd van de Oklahoma City Thunder geschikt voor kinderen?” state=”closed”]Ja absoluut. De Chesapeake Energy Arena zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen van 2 jaar of jonger mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.[/mks_toggle] [mks_toggle title=”Wat is het adres van de Chesapeake Energy Arena?” state=”closed”]100 W Reno Ave, Oklahoma City, OK 73102, Verenigde Staten [/mks_toggle] [mks_toggle title=”Wanneer spelen de Oklahoma City Thunder?” state=”closed”]Het speelschema van de Oklahoma City Thunder kun je hier bekijken. [/mks_toggle]

OKLAHOMA CITY THUNDER STADION

De Oklahoma City Thunder spelen de thuiswedstrijden in Chesapeake Energy Arena. Het stadion biedt plaats aan 18.203 basketbalfans en is ook geschikt om in te Ijshockeyen. Verder worden er bokswedstrijden en concerten gehouden. Het stadion werd in 2002 geopend als het Ford Center. De oorspronkelijke naam van het Ford Center kwam niet van het landelijke Fordconcern zelf, maar van een groep Ford Dealers in de staat Oklahoma, die de marketinginspanningen van de Ford-dealers van de staat vertegenwoordigden.

Het bijzondere was dat de arena volgens de NBA-richtlijnen is gebouwd, terwijl er op dat moment helemaal geen NBA-team in Oklahoma City speelde. Daarom werd er qua luxe niet gigantisch uitgepakt, maar werd het zo gebouwd dat die luxe wel eenvoudig aan het stadion kon worden toegevoegd als er wel een NBA-team in Oklahoma City zou komen spelen. Dat gebeurde in 2008. De Seattle Supersonics verhuisden naar Oklahoma City en het stadion kon worden uitgebreid.

In 2010 moest er opnieuw onderhandeld worden met de Ford Dealers over de naam van het stadion. Er werd geen overeenkomst bereikt over de verlenging. Daarom werd de Arena tijdelijk Oklahoma City Arena genoemd, totdat er een sponsor was gevonden. Dat gebeurde in de zomer van 2011. De Chesapeake Energy Corporation betaalt jaarlijks 3 miljoen dollar om de arena Chesapeake Energy Arena te hernoemen.

CHESAPEAKE ENERGY ARENA OP GOOGLE MAPS

OKLAHOMA CITY THUNDER HISTORIE

De Oklahoma City Thunder heetten tot 2008 de Seattle Super Sonics, maar na de verhuizing naar Oklahoma vanwege een conflict tussen eigenaar Clayton Bennett en rechters in Seattle, werd de naam veranderd in Oklahoma City Thunder. De SuperSonics plaatsten zich 22 keer voor de NBA-play-offs en wonnen 1 keer de NBA-titel, in 1979. In 1996 haalden ze de finale en verloren ze van de Chicago Bulls van Michael Jordan.

De Oklahoma City Thunder hebben een stuk minder play-off ervaring. In 2010 waren de Los Angeles Lakers in de eerste ronde te sterk. In 2011 haalde de Thunder de conference finale, waar de latere kampioen Dallas Mavericks te sterk was. Het jaar erop haalden ze de finale. Ze verloren van Lebron James, Dwayne Wade en Chris Bosh van de Miami Heat met 1-4.

De Thunder hebben geweldige sterren voortgebracht. Bekende oud-speler is bijvoorbeeld Russell Westbrook. Hij speelt nu net als oud-speler James Harden bij de Houston Rockets. Sterspeler Kevin Durant vertrok na het seizoen 2015-2016 naar de Golden State Warriors, waar de Thunder net van hadden verloren in de play-offs. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Zeker niet nadat hij daar wél de NBA-titel won samen met Stephen Curry en Klay Thomson. Op dit moment is Chris Paul één van de grootste sterren bij de Oklahoma City Thunder en zit de ploeg in een zogenaamde “rebuild” fase.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s