NHL ijshockey tickets

De NHL is de professionele ijshockeycompetitie van Amerika en Canada. Het is de belangrijkste ijshockeycompetitie ter wereld en één van de grootste sporten in Amerika, na MLB Baseball, NBA basketbal en NFL Football. Op de pagina lees je alles over de NHL: NHL Tickets, speluitleg en een overzicht met alle teams!

Een NHL wedstrijd: je moet het eigenlijk gewoon zelf meemaken als je in Amerika bent. IJshockey, of door Amerikanen kortweg Hockey genoemd, is een hele snelle en fysieke sport. Er is continu actie, en dat maakt het ontzettend leuk om deze typisch Amerikaanse sport te bezoeken!

NHL HOCKEY TICKETS

Het reguliere NHL Hockey seizoen loopt van oktober tot april. NHL Hockey tickets zijn relatief duur als je het vergelijkt met NBA Basketbal en MLB Honkbal. De gemiddelde prijs voor een ticket bedraagt ruim 100 dollar. Het loont om de verschillende wedstrijden en plekken in het stadion goed te vergelijken. Dat kan eenvoudig via onze partner via deze link.

Na het reguliere seizoen starten de Playoffs. De 8 beste teams uit Eastern Conference nemen het tegen elkaar op en in de Western Conference gebeurd hetzelfde. De Playoffs zijn enorm spannend en de prijzen van tickets lopen op naar honderden dollars. De winnaars uit beide Conferences spelen eind april de Stanley Cup Final. Het live bijwonen van de finale is niet voor veel mensen weggelegd. De prijs voor een finale ticket bedraagt enkele duizenden dollars.

POPULAIRSTE NHL HOCKEY TICKETS IN NEW YORK

Verreweg meeste Nederlanders die een Hockey wedstrijd bezoeken gaan naar de New York Rangers. De Rangers spelen hun thuiswedstrijden in de World’s Most Famous Arena, het Madison Square Garden in hartje Manhattan. Als de New York Rangers niet spelen dan wordt het stadion ook ingezet voor grote concerten en het is de thuisbasis van de New York Knicks. Het bezoeken van een wedstrijd van de New York Rangers is een enorme belevenis voor jong en oud. New York Rangers tickets kun je hier eenvoudig bestellen bij het officiële verkoopkanaal.

Spelen de New York Rangers niet tijdens je bezoek aan New York? Kijk dan eens naar het speelschema van de New York Islanders. De Islanders zijn ook actief in de NHL en spelen hun thuiswedstrijden in het Barclays Center in de wijk Brooklyn of het Nassau Veterans Memorial Coliseum in de stad Uniondale (ruim 30 minuten rijden vanaf Manhatten).

New York is een echte sportstad en ook alle andere grote Amerikaanse sporten zijn aanwezig in NYC. Meer hierover lees je in ons blog over het bezoeken van een sportwedstrijd in New York!

UITLEG NHL COMPETITIE

Er spelen 31 teams in de NHL. Deze teams zijn verdeeld over de Eastern en de Western conference. En die twee conferences zijn weer onderverdeeld in twee divisies. In het oosten de Atlantic en de Metropolitan Division en in het westen de Central en de Pacific division.

24 teams komen uit de Verenigde Staten, de andere 7 uit Canada (de Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators, Winnipeg Jets, Edmonton Oilers, Calgary Flames en de Vancouver Canucks). Elk team speelt 82 wedstrijden per seizoen, 41 thuis en 41 uit. Na de competitie spelen de beste 8 teams per conference, 16 dus in totaal, de play-offs. Per conference wordt er een knock-outsysteem gespeeld met best of sevens. De eerste ploeg die vier wedstrijden wint plaatst zich voor de volgende ronde. De twee teams die uiteindelijk overblijven strijden samen om de Stanley cup.

NHL Hockey wordt gespeeld met een puck, een platte schijf van rubber en uiteraard op ijs. De spelers spelen met een stick met een groot plat vlak. Het blad van de stick is gekromd waardoor er nauwkeuriger en harder geschoten kan worden. Een wedstrijd duurt drie keer twintig minuten, maar dat is wel zuivere speeltijd. De klok wordt dus stil gezet als de scheidsrechter voor een overtreding fluit bijvoorbeeld. Een team bestaat uit een keeper en vijf veldspelers. Het team dat het meeste doelpunten scoort wint de wedstrijd.

Gelijkspel bestaat niet in het ijshockey. Als er na 3 perioden een gelijke stand is, wordt er een verlenging gespeeld. Er staat 1 man minder op het veld (4 in plaats van de gebruikelijke 5, de goalie niet meegerekend) en het team dat als eerste team scoort, wint meteen de wedstrijd. De tijd dat er verlengd wordt, verschilt: in het reguliere seizoen wordt er maar 5 minuten gespeeld in de verlenging, waarna de beslissing valt door een shoot-out. In de play-offs worden er periodes van 20 minuten gespeeld totdat de winnende goal valt.

ALLE NHL HOCKEY TEAMS

Via onderstaande kaart kun je alle NHL Hockey teams in Amerika bekijken. Op deze pagina hebben we alle Hockey teams op een rij gezet inclusief de thuisstad en naam van het stadion!

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s