De grootste en meest indrukwekkende stad van Amerika: New York. Het is de thuisbasis van de legendarische New York Knicks. Een wedstrijd van de Knicks bezoeken? New York Knicks Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

NEW YORK KNICKS TICKETS

De stad heft vele bijnamen. City that never sleeps, Metropolis, the Melting Pot, the Big Apple, oftewel; New York City. Een stad die je gezien móet hebben. Het Empire State Building, Ground Zero, Central Park, het vrijheidsbeeld. Allemaal highlights die je kunt vinden in deze grandioze stad. Maar je kunt er ook een sportwedstrijd bezoeken.

In New York heb je twee basketbalclubs. De Brooklyn Nets en de New York Knickerbockers, afgekort de Knicks. De Knicks spelen in de legendarische Madison Square Garden. Ik heb de New York Knicks al een aantal keren live mogen zien spelen. Één keer zelfs in de playoffs. Wat een beleving.

Ondanks het feit dat de sportieve successen de laatste jaren uitblijven bij de Knicks, is het een fantastische ervaring om een wedstrijd van de New York Knicks te bezoeken. De grootste successen behaalden de New York Knicks in de jaren 70. In 1970 en 1973 wonnen ze onder leiding van Walt Frazier de NBA-titel. Later waren mannen als Patrick Ewing en Carmelo Anthony de grote sterren.

Ben je in het basketbalseizoen (van oktober t/m april) in New York? Breng dan zeker een bezoek aan de Madison Square Garden, de thuisbasis van de New York Knicks. New York Knicks Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

Ben je buiten het NBA seizoen in New York maar wil je toch een typische Amerikaanse sportwedstrijd bezoeken? Van maart tot september kun je terecht bij de legendarische New York Yankees!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Is een wedstrijd van de New York Knicks geschikt voor kinderen?
Ja absoluut. De Madison Square Garden zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen van 1 jaar of jonger mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.
Wat is het adres van Madison Square Garden?
4 Pennsylvania Plaza, New York, Verenigde Staten
Wanneer spelen de New York Knicks?
Het speelschema van de New York Knicks kun je hier bekijken.
Kan ik parkeren bij de Madison Square Garden?
De Madison Square Garden ligt middenin het overvolle en drukke Manhatten. Het bezoeken van het stadion met een eigen auto wordt daarom afgeraden. Er zijn weinig parkeerplaatsen en parkeren is relatief duur. Wil je toch met de auto naar het stadion? Neem dan een kijkje op Spothero.com waar je een parkeerplaats online kunt boeken.
Hoe laat moet ik bij het stadion zijn?
We raden aan om ongeveer 45 minuten voor het begin van de wedstrijd aanwezig te zijn in de Madison Square Garden. Je hebt dan alle tijd om nog even een rondje te lopen door het stadion, de fanstore te bezoeken of eten en drinken te halen.
Hoe krijg ik mijn tickets?
Bestel je tickets bij onze partner ticketnetwork.com? Dan kun je tickets op verschillende manieren ontvangen. Bij sommige tickets krijg je een e-mail met daarin een PDF inclusief QR code. Je hoeft deze PDF niet te printen, je kunt de barcode op je telefoon laten zien bij de ingang van het stadion. Ook zijn er tickets die je kunt downloaden naar de app “Flash Seats” (App Store en Google Play Store). Je ticket kun je vanuit de e-mail downloaden naar de Flash Seat app, waar een QR code in komt te staan. Net als bij de PDF geeft deze QR code toegang tot het stadion.
Welke plekken geven het beste uitzicht op het veld?
Waarschijnlijk bezoek je de New York Knicks maar één keer en wil je daarom verzekerd zijn van de beste plekken. De beste plekken in de Madison Square Garden zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Dit zijn vak 106, 107, 108, 116, 117 en 118. Op deze plekken heb je het mooiste uitzicht op het veld en het zijn gelijk ook de duurste plekken. Wil je minder uitgeven aan je tickets? Boek dan een plek achter de basket. Kies bij voorkeur wel een plek schuin achter de basket, zodat de basketbalpaal het uitzicht niet al te veel blokkeert.
Wat kost een ticket van de New York Knicks?
De prijzen van de tickets variëren enorm. Komt er een populair team op bezoek? Dan liggen de prijzen stukken hoger. Ook het plekje in het stadion heeft veel invloed op de prijs. De prijzen variëren van zo’n $30 tot $300 per kaartje en kunnen oplopen naar ruim 1.000 dollar voor zogenaamde courtside tickets, waar je zeer dicht op het veld zit.
Kan ik Madison Square Garden bereiken met het openbaar vervoer?
Dat kan zeker! De Madison Square Garden ligt in hartje Manhatten en is gelegen boven Penn Station (34th Street). Tip: Download de app NYC Subway (iOS / Android). Met deze app kun je eenvoudig een route plannen. De app geeft aan welke kleur lijn je moet hebben en hoeveel tijd het duurt om op de plaats van bestemming te komen. Een andere tip is het gebruik van een Uber taxi. Een rit in een Uber taxi is doorgaans voordelig, vooral omdat de Madison Square Garden in hartje Manhattan ligt. Een taxirit in een Uber betaal je eenvoudig via de Uber app welke gekoppeld is met je creditcard.
Wat mag ik niet meenemen in het stadion?
Bij de ingang van de Madison Square Garden wordt je bagage gecontroleerd. Grote rugzakken of koffers mogen niet mee het stadion in. Ook professionele camera apparatuur (waaronder ook een GoPro) mag niet mee. Houd er ook rekening mee dat het niet toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen.

NEW YORK KNICKS STADION

Madison Square garden New York Knicks
Madison Square garden New York Knicks

De New York Knicks spelen haar thuiswedstrijden in de Madison Square Garden, “the world’s most famous arena”, in Manhattan. Het stadion biedt plaats aan een kleine 20.000 toeschouwers. De Madison Square Garden werd in 1969 gebouwd. Het stadion is het enige stadion in de NBA dat niet genoemd is naar een commerciële sponsor.

De arena wordt gebruikt voor verschillende andere sportevenementen, waaronder boksen en ijshockey (New York Rangers). Ook is de Madison Square Garden bekend als concertzaal. Grote sterren als Armin van Buuren, Queen, Kiss, The Police, Led Zeppelin, Christina Aguilera, Lady Gaga en vele anderen traden hier op.

MADISON SQUARE GARDEN OP GOOGLE MAPS

HISTORIE NEW YORK KNICKS

De New York Knicks, ook wel New York Knickerbockers genoemd of afgekort als ‘The Knicks’, is één van de meest beroemde basketbalteams ter wereld. Het NBA team is in 1946 opgericht door Ned Irish, tevens één van de oprichters van de NBA.

Ondanks de grote naam die het team mag dragen, vallen de sportieve prestaties tegen. De club heeft 2 NBA-titels op zijn naam staan en die dateren van het seizoen ’72 – ’73 en ’69 – ’70. Ter vergelijking: de club aan de andere kant van het land, de Los Angeles Lakers, heeft 16 titels binnengehaald.

Een naam die niet mag ontbreken in de historie van de New York Knicks is Phil Jackson (1945). Jackson is een voormalig NBA speler van de New York Knicks en heeft later, als coach, vele NBA-titels op zijn naam geschreven, bij de Chicago Bulls en Los Anageles Lakers. Sinds 2014 is Jackson de voorzitten van de New York Knicks.

Een leuk weetje: de kleur en van de club (oranje, wit en blauw) zijn gebaseerd op de kleuren van de Nederlandse Prinsenvlag. En de naam ‘Knickerbockers’ komt uit het boek The History of New York, waarin de (fictieve) Nederlandse acteur Diedrich Knickerbocker optrad.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s