De NBA is de beste en spectaculairste basketbalcompetitie ter wereld. Voor professionele basketballers is de NBA het ultieme doel. Het is dan ook een spektakel om de beste basketballers ter wereld aan het werk te zien tijdens een NBA wedstrijd! Op de pagina lees je alles over de NBA: NBA Tickets, speluitleg en een overzicht met alle teams!

NBA TICKETS KOPEN

Tickets kun je bestellen bij onze partner ticketnetwork.com. Je kunt je NBA tickets op verschillende manieren ontvangen. Bij sommige tickets krijg je een e-mail met daarin een PDF inclusief QR code. Je hoeft deze PDF niet te printen. Je kunt de barcode op je telefoon laten zien bij de ingang van het stadion.

Ook zijn er tickets welke je kunt downloaden naar de app “Flash Seats” (App Store en Google Play Store). Je ticket kun je vanuit de e-mail downloaden naar de Flash Seat app, waar een QR code in komt te staan. Net als bij de PDF geeft deze QR code toegang tot het stadion.

DE BESTE NBA TICKETS

De beste plekken in het stadion zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Dit zijn vaak de wat duurdere plekken en kosten gauw 100 a 300 dollar per ticket.

Wil je minder uitgeven aan je NBA ticket? De goedkopere plekken vind je helemaal in de nok van het stadion. Bij deze plekken zit je heel ver van het veld af. We raden deze plekken daarom af.

Andere goedkopere plekken vind je achter de basket. Bij deze plekken zit je veel dichter op het veld. Kies bij voorkeur plekken schuin achter de basket zodat de basketbalpaal het zicht op het veld niet al te veel belemmert. De goedkopere plekken kosten doorgaans zo´n 25 a 100 dollar, afhankelijk van het het team, de tegenstander en de stand in de competitie.

OVER ONS

Welkom op onze website! Ik ben Piet-Cees van der Wel en ik ben gek op NBA basketbal. Inmiddels heb ik al ruim 25 NBA wedstrijden bezocht, onder anderen van de New York Knicks, de Los Angeles Lakers en mijn grote liefde de Houston Rockets. Samen met mijn neef Pieter heb ik deze opzet opgezet.

Mijn reizen naar Amerika staan altijd volledig in het teken van het bezoeken van NBA wedstrijden. Om al deze wedstrijden te bekijken rij ik met gemak 5.000 kilometer in 2 weken tijd. In januari 2020 ben ik samen met mijn neef Pieter door de staten Texas, Louisiana, Tennessee en Georgia gereden. In een week tijd hebben we 5 basketbalwedstrijden bezocht. Samen met Pieter heb ik deze website gelanceerd. Meer lees je op de over ons pagina!

Ga je naar Amerika? Dan mag een bezoek aan een NBA wedstrijd niet ontbreken. Het is een enorm spektakel. Het is een belevenis voor jong en oud, ook als je geen basketbalfan bent. Op deze website vind je alle informatie over het bezoeken van een wedstrijd en kun je tickets bestellen bij de officiële verkoopkanalen!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe laat moet ik bij een NBA wedstrijd aanwezig zijn?
We raden aan om ongeveer 45 minuten voor het begin van de wedstrijd aanwezig te zijn in het stadion. Je hebt dan alle tijd om nog even een rondje te lopen door het stadion, de fanstore te bezoeken of eten en drinken te halen.
Welke plekken geven het beste uitzicht op het veld?
De beste plekken in het stadion zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Op deze plekken heb je het mooiste uitzicht op het veld en het zijn gelijk ook relatief dure plekken. Wil je minder uitgeven aan je tickets? Boek dan een plek achter de basket. Kies bij voorkeur wel een plek schuif achter de basket, zodat de basketbalpaal het uitzicht niet al te veel blokkeert.
Wat kost een NBA ticket?
De prijzen van de tickets variëren enorm. Komt er een populair team op bezoek? Dan liggen de prijzen stukken hoger. Ook het plekje in het stadion heeft veel invloed op de prijs. De prijzen variëren van zo’n $25 tot $300 per kaartje.
Is een NBA wedstrijd geschikt voor kinderen?
Ja absoluut. Het stadion zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.
Wat mag ik niet meenemen in het stadion?
Bij de ingang van het stadion wordt je bagage gecontroleerd. Grote rugzakken of koffers mogen niet mee het stadion in. Ook professioneel camera apparatuur (waaronder ook een GoPro) mag niet mee. Houd er ook rekening mee dat het niet toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen.
Welke basketbalteams spelen allemaal in de NBA
In welke maanden is er NBA basketbal?
Het NBA basketbalseizoen loopt van oktober t/m april.

Ben je buiten het NBA seizoen in Amerika en wil je toch een Amerikaanse sportwedstrijd bekijken? Het MLB honkbalseizoen loopt van maart tot september. En van september t/m december kun je terecht bij American Football. Het hele jaar is er Amerikaanse topsport!

SPELUITLEG NBA WEDSTRIJD

30 teams, waarvan 1 uit Canada (De Toronto Raptors) spelen ieder 82 wedstrijden per seizoen. Na het reguliere seizoen volgen de Play-Offs. De 8 beste teams uit het oosten (De Eastern Conference) maken in een knock-outsysteem van best-of-seven series uit wie er de NBA-finale speelt. In de Western Conference gebeurt het zelfde. De winnaar van de best-of-seven, de gene die als eerste vier wedstrijden wint dus, in de NBA-Finals is kampioen.

Een wedstrijd duurt 48 minuten. Vier kwarten van 12 minuten zuivere speeltijd. Iedere keer als de scheidsrechter fluit wordt de klok stil gezet. De ploeg met de meeste punten wint de wedstrijd. Staat het na 48 minuten gelijk, dan wordt de wedstrijd 5 minuten verlengd. Net zo vaak totdat er een winnaar is na die 5 minuten.

ALLE NBA BASKETBALTEAMS

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s