Ben je op reis in de Amerikaanse staat Texas? Dan mag een bezoek aan het Houston Space Center natuurlijk niet ontbreken. Dit is de beroemde plek waar de legendarische woorden ‘Houston, we have a problem’ werden uitgesproken (meer info over deze quote). Op deze pagina lees je waar je Houston Space Center tickets kunt kopen. En natuurlijk lees je alle relevante informatie over een bezoek aan dit fantastische stukje Amerikaanse geschiedenis.

Het Houston Space Center is de thuisbasis van het Johnson Space Center. Het is het centrum van alle bemande ruimtevaartmissies van NASA. Het terrein staat op 650 hectare grond en er staan meer dan 100 gebouwen. Alle hoogtepunten kun je ontdekken met de NASA Tram Tour, welke vertrekt vanuit het hoofdgebouw van het Houston Space Center.

Houston Space Center Tickets

Tickets voor het Houston Space Center kun je kopen op de officiĆ«le website spacecenter.org. Een ticket voor een volwassene kost $29,95 per persoon en voor kinderen (4-11 jaar) $24,95. Baby’s en kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Het is aan te raden om tickets voorafgaand aan je bezoek online te kopen. Op die manier hoef je niet in de rij te staan en kun je gelijk naar binnen.

Praktische informatie Houston Space Center

Parkeren: Amerika is een groot land met heel veel autobezitters. Parkeren is op veel plekken geen enkel probleem. Zo ook bij het Space Center. Er ligt een enorm groot parkeerterrein naast het Houston Space Center en de kosten bedragen $5 voor de gehele dag. Bij het online bestellen van je toegangstickets kun je gelijk een parkeerkaart aanschaffen.

Adres: Het Houston Space Center ligt op circa 30 minuten rijden van downtown Houston. Het adres is 1601 NASA PKWY, Houston, Texas, USA, 77058.

Openingstijden: Het Houston Space Center gaat open om 10:00 uur en sluit om 17:00 uur.

Covid-19: In verband met het Coronavirus zijn er diverse hygiƫnemaatregelen genomen. Op het moment van schrijven (mei 2021) is het bezoekers van 2 jaar en ouder verplicht om een mondmasker te dragen. Bekijk voor je bezoek altijd de actuele Covid-19 maatregelen.

Ga je naar Houston? Boek dan ook zeker Houston Rockets tickets!

Hoogtepunten NASA Space Center

Het Houston Space Center is een bijzonder stukje Amerikaanse geschiedenis. Een fantastische belevenis voor ruimtevaartliefhebbers en zeker ook voor kinderen. Een bezoek aan het Houston Space Center vergeet je nooit meer.

1. Boeing Spaceshuttle carrier

Naast de ingang van het Space Center staat een Boeing 747 met daarbovenop een Spaceshuttle (een replica op ware grootte). Als bezoeker kun je in beide toestellen rondlopen.

Houston Space Center tickets

2. Mission Control Center

In het Johnson Space Center kun je als bezoeker een kijkje nemen bij Mission Control. Dit is het hart van de bemande ruimtevaartmissies van NASA. Het bezoeken van Mission Control is onderdeel van de NASA Tram Tour, welke je langs alle hoogtepunten op het NASA terrein leidt. Deze tour is niet te missen en start vlakbij de ingang van het Houston Space Center.

3. Lunchen met een astronaut

Wil je verhalen horen van een echte astronaut? Boek dan de ‘Lunch with an Astronaut’. Wij hadden de eer om het indrukwekkende verhaal van astronaut Jerry L. Ross aan te mogen horen. De ruimtevaarder heeft zeven ruimtevluchten op zijn naam staan en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Let op: In verband met Covid-19 kan deze tour tijdelijk niet geboekt worden. Houd deze pagina in de gaten voor de actuele beschikbaarheid van deze tour.

4. Rocket Park

Tijdens de Tram Tour kom je langs Rocket Park. In een grote loods is de Saturn V te bewonderen, de hoogste, zwaarste en meest krachtige raket die ooit gebouwd is. De Saturn V was operationeel tussen 1967 en 1973 en is ruim 110 meter lang.

Een bezoek een het Houston Space Center is absolute ‘must do’ als je in Texas bent. Je kijkt je ogen uit en het is een bijzondere plek in de Amerikaanse geschiedenis en die van de mensheid. Voor $29,95 heb je een fantastische dag vol met bijzondere indrukken!

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s