MLB baseball tickets

De Major League Baseball (MLB) is de Amerikaanse honkbalcompetitie. Eigenlijk zijn het twee competities. De American League en de National League. Die competities bestaan ieder uit drie divisies. Maar eigenlijk heeft men het in de Verenigde Staten altijd over de MLB, de overkoepelende competitie.

Baseball is samen met American Football en NBA basketbal de grootste sport in Amerika. Je moet het eigenlijk gewoon zelf meemaken als je in Amerika bent. Amerika is een echt sportland, het is een enorm belangrijk onderdeel van de cultuur. De show is geweldige en er is veel entertainment. MLB baseball tickets kun je eenvoudig via onze website bestellen!

EEN BASEBALL WEDSTRIJD BEZOEKEN

MLB honkbalteams spelen enorm veel wedstrijden, soms wel 6 in een week. Er is dus altijd wel een wedstrijd die je kunt bezoeken! Een wedstrijd kan soms lang duren, ruim 3 uur. Maar voor Amerikanen is het geen probleem om binnen te komen of te vertrekken als de wedstrijd nog bezig is. Dat doen ze zelf ook maar al te graag! Ook voor niet-sportliefhebbers is een MLB baseball wedstrijd een enorm leuke ervaring door de leuke sfeer en typisch Amerikaanse show.

MLB HONKBAL TICKETS

Het honkbalseizoen loopt van april tot oktober, precies in de zomermaanden. Tickets kosten ongeveer 30 a 100 dollar, afhankelijk van de tegenstander en de stand in de competitie. Via onze partner – een officieel verkooppunt van MLB honkbal tickets – kun je eenvoudig alle plekken in het stadion en de prijzen vergelijken.

Na het reguliere seizoen starten de World Series. Deze reeks van 7 wedstrijden is de finale van de MLB competitie. Tickets voor de World Series zijn erg moeilijk te bemachtigen en bovenal prijzig. Voor een ticket betaal je meer dan 1.000 dollar.

POPULAIRSTE MLB HONKBAL TICKETS IN NEW YORK

Jaarlijks bezoeken duizenden mensen the city that never sleeps: New York. Verreweg de populairste honkbalclub om in Amerika te bezoeken is de New York Yankees, het meest populaire en succesvolle team aller tijden. Het speelschema van de Yankees kun je hier bekijken. De tweede club die veel bezocht wordt door Nederlanders is de New York Mets in de New Yorkse wijk Queens. Bekijk hier het speelschema van de Mets. Overigens heeft de stad New York nog veel te bieden op sportgebied. Lees hiervoor ons blog met alle sporten in New York.

Er is nog een honkbalclub erg populair onder Nederlanders. In San Francisco, een stad die jaarlijks door miljoenen toeristen wordt bezocht, spelen de San Francisco Giants. De Giant spelen in het schitterende Oracle Park dat gelegen is aan het water van de San Francisco Bay. Fantastisch om te bezoeken! Het speelschema van de Giants kun je hier bekijken!

UITLEG MLB COMPETITIE

De competitie bestaat uit 30 teams, waarvan 29 uit de Verenigde Staten en 1 uit Canada. De honkballers spelen in een seizoen onvoorstelbaar veel wedstrijden: 162 in het reguliere seizoen.

Het seizoen loopt van april tot oktober. Daarna beginnen de playoffs. Daar doen tien teams aan mee. 5 teams uit de American League en 5 uit de National league. De winnaars van die leagues spelen uiteindelijk de World Series. De ploeg die als eerste vier wedstrijden in de World Series wint, wint de best of seven en is kampioen.

De ploeg die in het veld staat is het verdedigende team. De slagpartij is het aanvallende team. Het verdedigende team moet zorgen dat het aanvallende team zo snel mogelijk uit gaat. En het aanvallende team moet ervoor zorgen dat ze zoveel mogelijk honken passeren na een slag. En het mooiste resultaat is natuurlijk een homerun: het passeren van alle 4 de honken na één slag. Er wordt een punt gescoord zodra alle vier de honken gepasseerd zijn.

Als het aanvallende team 3 keer uit gaat wordt er gewisseld. Als beide teams een keer aan slag zijn geweest, dan is er een inning gespeeld. Een honkbalwedstrijd bestaat uit negen innings en duurt gemiddeld drie uur. Het team met de meeste punten wint de wedstrijd.

ALLE MLB BASEBALL TEAMS

Via onderstaande kaart kun je alle MLB honkbal teams in Amerika bekijken. Op deze pagina hebben we alle Honkbal teams op een rij gezet inclusief de thuisstad en naam van het stadion!

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s