De grootste en meest tot de verbeelding sprekende stad van West Amerika: Los Angeles. Het is de thuisbasis van de Los Angeles Lakers. Een wedstrijd van de Lakers bezoeken? Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

LOS ANGELES LAKERS TICKETS

Ben je in de “City of Angels” Los Angeles voor zaken of een rondreis? LA is een fantastische stad. Je kunt er natuurlijk naar één van de pretparken. Zo is de studio tour van Unversal Studios – waarin je allemaal sets van bekende series en films te zien krijgt – een enorme belevenis. Ook kan ik een bezoek aan Griffith Observatory aanraden. Op het uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht op Los Angeles en The Hollywood Sign, de wereldberoemde letters in de heuvels van Hollywood.

Ook het bezoeken van een Amerikaanse basketbalwedstrijd mag niet ontbreken aan je trip, het is een typisch Amerikaanse belevenis. Een wedstrijd van de Los Angeles Lakers is een groot spektakel! Inmiddels ben ik 2 keer bij een wedstrijd van de Los Angeles Lakers geweest, in 2012 en 2019. Wat een ontzettend gave ervaring! Plan je een reis naar West Amerika? Breng dan ook zeker een bezoek aan het Staples Center, de thuisbasis van de Los Angeles Lakers.

De Lakers zijn één van de meest succesvolle ploegen in de NBA. En aan alles merk je dat je bij een hele grote club op bezoek bent. Posters doen bezoekers herinneren aan alle grote prijzen die de club gewonnen heeft. En ook de standbeelden van voormalige sterspelers Shaquille O’Neal en Magic Johnson laten zien dat je bij een club bent met een rijke historie.

O’Neal en Johnson waren zeker niet de enige sterspelers van de Los Angeles Lakers. Ook Kareem Abdul-Jabbar en de in januari 2020 overleden Kobe Bryant zijn grote legendes. En vergeet ook vooral niet de huidige sterspeler LeBron James, voor veel bezoekers dé reden om een wedstrijd van de Lakers te bezoeken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Is een wedstrijd van de Los Angeles Lakers geschikt voor kinderen?
Ja absoluut. Het Staples Center zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen van 1 jaar of jonger mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.
Wat is het adres van het Staples Center?
1111 S Figueroa St, Los Angeles, CA 90015, Verenigde Staten
Wanneer spelen de Los Angeles Lakers?
Het speelschema van de Los Angeles Lakers kun je hier bekijken.
Kan ik parkeren bij het Staples Center?
Naast het Staples Center ligt een grote parkeerplaats waar je eenvoudig kunt parkeren. Ga lekker op tijd naar het stadion zodat je verzekerd bent van een plekje! Op deze kaart zie je een plattegrond met alle parkeermogelijkheden nabij het Staples Center.
Hoe laat moet ik bij het stadion zijn?
We raden aan om ongeveer 45 minuten voor het begin van de wedstrijd aanwezig te zijn in het stadion. Je hebt dan alle tijd om nog even een rondje te lopen door het stadion, de fanstore te bezoeken of eten en drinken te halen.
Hoe krijg ik mijn tickets?
Bestel je tickets bij onze partner ticketnetwork.com? Dan kun je tickets op verschillende manieren ontvangen. Bij sommige tickets krijg je een e-mail met daarin een PDF inclusief QR code. Je hoeft deze PDF niet te printen, je kunt de barcode op je telefoon laten zien bij de ingang van het stadion. Ook zijn er tickets die je kunt downloaden naar de app “Flash Seats” (App Store en Google Play Store). Je ticket kun je vanuit de e-mail downloaden naar de Flash Seat app, waar een QR code in komt te staan. Net als bij de PDF geeft deze QR code toegang tot het stadion.
Welke plekken geven het beste uitzicht op het veld?
Waarschijnlijk bezoek je de Los Angeles Lakers maar één keer en wil je daarom verzekerd zijn van de beste plekken. De beste plekken in het Staples Center zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Dit zijn vak PR 4, 5, 6, 13, 14 en 15. Op deze plekken heb je het mooiste uitzicht op het veld en het zijn gelijk ook de duurste plekken. Wil je minder uitgeven aan je tickets? Boek dan een plek achter de basket. Kies bij voorkeur wel een plek schuin achter de basket, zodat de basketbalpaal het uitzicht niet al te veel blokkeert.
Wat kost een ticket van de Los Angeles Lakers?
De prijzen van de tickets variëren enorm. Komt er een populair team op bezoek? Dan liggen de prijzen stukken hoger. Ook het plekje in het stadion heeft veel invloed op de prijs. De prijzen variëren van zo’n $100 tot $300 per kaartje en kunnen oplopen naar ruim 1.000 dollar voor zogenaamde courtside tickets, waar je zeer dicht op het veld zit.

Laat je vooral niet afschrikken door deze prijzen. Vanaf 100 dollar (soms nog minder, prijzen verschillen enorm) kun je vaak al een ticket kopen. Bij onze partner ticketnetwork.com kun je eenvoudig voordelige tickets zoeken op een plattegrond van het stadion.
Kan ik het Staples Center bereiken met het openbaar vervoer?
Dat kan zeker! Van het metro station (Pico Station) is het 4 minuten lopen naar het Staples Center. Op Google Maps of Metro.net kun je eenvoudig uitzoeken welke lijn je moet hebben.
Wat mag ik niet meenemen in het stadion?
Bij de ingang van Staples Center wordt je bagage gecontroleerd. Grote rugzakken of koffers mogen niet mee het stadion in. Ook professionele camera apparatuur (waaronder ook een GoPro) mag niet mee. Houd er ook rekening mee dat het niet toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen.

LOS ANGELES LAKERS STADION

Staples Center Los Angeles Lakers
Staples Center, de thuisbasis van de Los Angeles Lakers

De Lakers spelen hun thuiswedstrijden in Staples Center. De Arena wordt gedeeld met de Los Angeles Clippers, ook een basketbalteam dat actief is in de NBA. Verder maken ook de Los Angeles Sparks (Women’s National Basketball Association) en de Los Angeles Kings (National Hockey League) gebruik van het Staples Center. 

Het Staples Center is een multifunctioneel sportcomplex in Los Angeles, Californië in het L.A. Live-gebied. Er kunnen 21.500 mensen in het indrukwekkende stadion. Staples Center is gevestigd naast het Los Angeles Convention Center in Downtown.

Het Staples Center is gebouwd in 1999, kostte $375 miljoen en werd gefinancierd door privaat geld. Het stadion werd genoemd naar Staples Inc., één van de sponsors die betaalde voor de naamrechten. Het Staples Center geeft ruimte aan 250 evenementen en 4 miljoen bezoekers per jaar.

In het staples center LA
In het Staples Center

STAPLES CENTER OP GOOGLE MAPS

HISTORIE LOS ANGELES LAKERS​

De Lakers zijn ontstaan in 1947. De heren Ben Berger en Morris Chalfen kochten in dat jaar de Detroit Gems voor een bedrag van 15.000 dollar. In datzelfde jaar verhuisden de Detroit Gems naar Minneapolis waarmee ook de naam veranderde in Minneapolis Lakers. Veel later, in het jaar 1960, veranderde de naam van het team in Los Angeles Lakers met LA als nieuwe thuisbasis.

De eerste grote spelers van de Los Angeles Lakers zijn Jerry West, Kareem Abdul-Jabbar en Earvin “Magic” Johnson. Kareem Abdul-Jabbar was actief bij de Lakers in de periode 1975–1989. Hij is met 38.387 punten nog altijd de topscorer aller tijden in de NBA. Magic Johnson speelde in de periode 1979-1991 bij de Lakers. Het waren vruchtbare jaren. In de jaren 1980, 1982, 1985, 1987 en 1988 wonnen de Los Angeles Lakers de titel!

Pas vele jaren later, in 2000 t/m 2002, waren de Lakers wederom in staat in om de titel in de wacht te slepen onder leiding van Phil Jackson, één van de meest succesvolle coaches in de NBA. In deze jaren waren Kobe Bryant en Shaquille O’Neal de grote sterspelers van de Lakers.

Met in totaal 16 NBA titels zijn de Lakers – op de Boston Celtics na – de meest succesvolle NBA ploeg. Vandaag de dag spelen sterspelers als LeBron James en Anthony Davis bij de Lakers. Ondanks deze grote namen dateert de laatste NBA titel alweer uit het jaar 2010.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s