Het bezoeken van een wedstrijd van de Los Angeles Clippers fantastisch! Ik heb een aantal wedstrijden van de Clippers in het echt mogen bekijken. Wat een ontzettend gave ervaring! Plan je een reis naar West Amerika? Breng dan ook zeker een bezoek aan het Staples Center, de thuisbasis van de Los Angeles Clippers.

LOS ANGELES CLIPPERS TICKETS

Reis je door de prachtige staat Californië aan de Westkust van Amerika? Breng dan zeker een bezoek aan de “City of Angels”: Los Angeles. Naast bezienswaardigheden als Hollywood, vele pretparken en de Santa Monica Pier is Los Angeles de thuisbasis van twee NBA basketbalteams: de Los Angeles Lakers en de Los Angeles Clippers.

De Los Angeles Clippers hebben – in tegenstelling tot de Lakers – nog nooit een NBA titel gewonnen. Toch wordt er op zeer hoog niveau basketbal gespeeld. In seizoen 2018, 2019 en 2020 dongen de Los Angeles Clippers mee voor de toppositie in de Western Conference van de NBA.

De thuisbasis van de Los Angeles Clippers is het Staples Center in Downtown Los Angeles. Wil je ook een bezoek brengen aan het indrukwekkende Staples Center? Bestel dan je Los Angeles Clippers tickets via American Sport Tickets!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Is een wedstrijd van de Los Angeles Clippers geschikt voor kinderen?
Ja absoluut. Het Staples Center zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen van 1 jaar of jonger mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.
Wat is het adres van het Staples Center?
1111 S Figueroa St, Los Angeles, CA 90015, Verenigde Staten
Wanneer spelen de Los Angeles Clippers?
Het speelschema van de Los Angeles Clippers kun je hier bekijken.
Kan ik parkeren bij het Staples Center?
Naast het Staples Center ligt een grote parkeerplaats waar je eenvoudig kunt parkeren. Ga lekker op tijd naar het stadion zodat je verzekerd bent van een plekje! Op deze kaart zie je een plattegrond met alle parkeermogelijkheden nabij het Staples Center.
Hoe laat moet ik bij het stadion zijn?
We raden aan om ongeveer 45 minuten voor het begin van de wedstrijd aanwezig te zijn in het stadion. Je hebt dan alle tijd om nog even een rondje te lopen door het stadion, de fanstore te bezoeken of eten en drinken te halen.
Hoe krijg ik mijn tickets?
Bestel je tickets bij onze partner ticketnetwork.com? Dan kun je tickets op verschillende manieren ontvangen. Bij sommige tickets krijg je een e-mail met daarin een PDF inclusief QR code. Je hoeft deze PDF niet te printen, je kunt de barcode op je telefoon laten zien bij de ingang van het stadion. Ook zijn er tickets die je kunt downloaden naar de app “Flash Seats” (App Store en Google Play Store). Je ticket kun je vanuit de e-mail downloaden naar de Flash Seat app, waar een QR code in komt te staan. Net als bij de PDF geeft deze QR code toegang tot het stadion.
Welke plekken geven het beste uitzicht op het veld?
Waarschijnlijk bezoek je de Los Angeles Clippers maar één keer en wil je daarom verzekerd zijn van de beste plekken. De beste plekken in het Staples Center zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Dit zijn vak PR 4, 5, 6, 13, 14 en 15. Op deze plekken heb je het mooiste uitzicht op het veld en het zijn gelijk ook de duurste plekken. Wil je minder uitgeven aan je tickets? Boek dan een plek achter de basket. Kies bij voorkeur wel een plek schuin achter de basket, zodat de basketbalpaal het uitzicht niet al te veel blokkeert.
Wat kost een ticket van de Los Angeles Clippers?
De prijzen van de tickets variëren enorm. Komt er een populair team op bezoek? Dan liggen de prijzen stukken hoger. Ook het plekje in het stadion heeft veel invloed op de prijs. De prijzen variëren van zo’n $20 tot $300 per kaartje en kunnen oplopen naar ruim 1.000 dollar voor zogenaamde courtside tickets, waar je zeer dicht op het veld zit.
Kan ik het Staples Center bereiken met het openbaar vervoer?
Dat kan zeker! Van het metro station (Pico Station) is het 4 minuten lopen naar het Staples Center. Op Google Maps of Metro.net kun je eenvoudig uitzoeken welke lijn je moet hebben.
Wat mag ik niet meenemen in het stadion?
Bij de ingang van Staples Center wordt je bagage gecontroleerd. Grote rugzakken of koffers mogen niet mee het stadion in. Ook professionele camera apparatuur (waaronder ook een GoPro) mag niet mee. Houd er ook rekening mee dat het niet toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen.

LOS ANGELES CLIPPERS STADION

De Clippers spelen hun thuiswedstrijden in Staples Center. De Arena wordt gedeeld met de Los Angeles Lakers, ook een basketbalteam dat actief is in de NBA. Verder maken ook de Los Angeles Sparks (Women’s National Basketball Association) en de Los Angeles Kings (National Hockey League) gebruik van het Staples Center.

Het Staples Center is een multifunctioneel sportcomplex in Los Angeles, Californië in het L.A. Live-gebied. Er kunnen 21.500 mensen in het indrukwekkende stadion. Staples Center is gevestigd naast het Los Angeles Convention Center in Downtown.

Het Staples Center is gebouwd in 1999, kostte $375 miljoen en werd gefinancierd door privaat geld. Het stadion werd genoemd naar Staples Inc., één van de sponsors die betaalde voor de naamrechten. Het Staples Center geeft ruimte aan 250 evenementen en 4 miljoen bezoekers per jaar.

STAPLES CENTER OP GOOGLE MAPS

HISTORIE LOS ANGELES CLIPPERS​

De Clippers zijn al lang niet meer het kleine broertje van de Los Angeles Lakers, die andere club uit Los Angeles. Ze werden opgericht in 1970 als de Buffalo Braves. In 1978 verhuisde de club naar San Diego en veranderde de naam in San Diego Clippers. De naam is een verwijzing naar de zeilschepen die je kon zien in de baai van de stad.

In 1981 kocht Donald Sterling de club. Hij moest die in 2014 noodgedwongen van de NBA verkopen, nadat hij zich racistisch had uitgelaten. Het was één van de grootste rellen over racisme ooit in de Amerikaanse sportgeschiedenis. Onder zijn bewind verhuisde de club in 1984 naar Los Angeles en daar spelen de Clippers tot op de dag van vandaag.

Lange tijd speelden de Clippers nauwelijks een rol van betekenis in de NBA. De play-offs werden zelden of nooit gehaald en de mensen in L.A. gingen liever kijken bij de Lakers. In 2008 verandert dit als sterspelers als Blake Griffin, Chris Paul en DeAndre Jordan worden aangetrokken. Verder dan de halve finale in de Western Conference is de ploeg nooit gekomen. De ambitie is om daar met de huidige sterspelers Paul George en Kawhi Leonard verandering in te brengen.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s