Ben je in Indianapolis voor zaken of een rondreis? Breng dan zeker een bezoek aan het Bankers Life Fieldhouse, het stadion van de Pacers. Indiana Pacers tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

INDIANA PACERS TICKETS

De stad Indianapolis is de hoofdstad van de Amerikaanse stad Indiana en de thuisbasis van de Indiana Pacers. Er wonen ruim 860.000 mensen in Indianapolis en de stad is vooral bekend van de autoraces op de Indianapolis Motor Speedway. Op de Speedway wordt de bekendste autorace van het jaar gehouden, de Indy 500.

Ben je in Indianapolis voor zaken of een reis? Dan is het ontzettend leuk om de stad te verkennen op de fiets. Door de hele stad staan deelfietsen van Indiana Pacers Bikeshare. Je kunt eenvoudig een dockingsstation vinden met je app en de fiets ontgrendelen. Je levert je fiets weer in bij één van de vele dockingsstations verspreid over de stad. Fiets bijvoorbeeld naar het indrukwekkende Crown Hill Cemetery, de op 2 na grootste begraafplaats van Amerika.

Als je in Indianapolis bent mag een wedstrijd van de Indiana Pacers eigenlijk niet ontbreken aan je trip. Een NBA wedstrijd is een typische Amerikaanse belevenis en de Amerikanen gaan helemaal uit hun dak. Zowel tijdens de wedstrijd als tijdens de pauze, waarin entertainment en muziek elkaar snel afwisselen. Ook voor kinderen is een wedstrijd van de Indiana Pacers een enorme belevenis.

De Indiana Pacers spelen hun thuiswedstrijden in het Bankers Life Fieldhouse. Het stadion, dat geopend werd in 1998, biedt plaats aan ruim 18.000 bezoekers. Leuk weetje: van 1988 tot 2000 heeft er een Nederlander gespeeld bij de Indiana Pacers: Rik Smits. Het is één van de weinige Nederlanders die het tot de NBA heeft geschopt. De 2,24 meter lange center was één van de langste NBA spelers van dat moment en de meest succesvolle Nederlandse NBA speler ooit.

KOOP INDIANA PACERS TICKETS

Via onderstaande button koop je veilig en eenvoudig Indiana Pacers tickets bij onze partner TicketNetwork. Door de tickets alvast online te kopen ben je verzekerd van een plek in het Bankers Life Fieldhouse. Op een interactieve kaart van het stadion kun je alle plekken en prijzen vergelijken. Na het kopen van je Indiana Pacers tickets ontvang je per e-mail een PDF met QR-code. Deze code wordt vanaf je telefoon gescand bij de ingang van het stadion.

PRAKTISCHE INFORMATIE

[mks_toggle title=”Is een wedstrijd van de Indiana Pacers geschikt voor kinderen?” state=”closed”]Ja absoluut. Het Bankers Life Fieldhouse zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen van 1 jaar of jonger mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.[/mks_toggle] [mks_toggle title=”Wat is het adres van het Bankers Life Fieldhouse?” state=”closed”]125 S Pennsylvania St, Indianapolis, IN 46204, Verenigde Staten [/mks_toggle] [mks_toggle title=”Wanneer spelen de Indiana Pacers?” state=”closed”]Het speelschema van de Indiana Pacers kun je hier bekijken. [/mks_toggle]

INDIANA PACERS STADION

Bankers Life Fieldhouse is een prachtig stadion in het centrum van Indianapolis, de hoofdstad van de staat Indiana. Het stadion werd in 1999 geopend ter vervanging van Market Square Arena. De arena is de thuisbasis van de Indiana Pacers van de National Basketball Association (NBA) en de Indiana Fever van de Women’s National Basketball Association (WMBA).

Het stadion heette oorspronkelijk Conseco Fieldhouse, omdat de naamgevingsrechten voor de locatie werden verkocht aan Conseco, een financiële dienstverlener in het nabijgelegen Carmel. In mei 2010 kreeg het bedrijf een andere naam (CNO Financial Group), maar de naam Conseco bleef behouden door het Fieldhouse. In december 2011 veranderde CNO Financial Group de naam van het Fieldhouse in Bankers Life Fieldhouse, naar een van haar dochterondernemingen, Bankers Life en Casualty.

In april 2019 werd een groot renovatieproject voor het Fieldhouse goedgekeurd door de Marion County Capital Improvement Board. Het project van 360 miljoen dollar omvat een nieuw buitenterrein, nieuwe verzamelruimtes binnen en verschillende interieurverbeteringen. Als onderdeel van de renovatieovereenkomst hebben de Pacers toegezegd nog minstens 25 jaar in Indianapolis te blijven.

In tegenstelling tot de meeste andere Noord-Amerikaanse sportarena’s, is het stadion voornamelijk ontworpen voor basketbal. Er kan ook ijshockey worden gespeeld, maar dan is er slechts plaats voor 12.300 toeschouwers. Terwijl er bijna 18.000 basketbalfans in kunnen worden ondergebracht. Dit heeft alles te maken met de populariteit van het basketbal in Idianapolis. De stad ademt basketbal en overal zie je langs de huizen basketbalnetten. De Pacers zijn dan ook mateloos populair.

BANKERS LIFE FIELDHOUSE OP GOOGLE MAPS

HISTORIE INDIANA PACERS

Sinds 1967 spelen de Pacers in Indianapolis. De Indiana Pacers waren ook de club van Rik Smits, de 2.24 meter lange basketballer uit Eindhoven. Smits, die in Amerika de “Dunking Dutchman” wordt genoemd, speelde van 1988 tot 2000 voor de Pacers en haalde in zijn laatste seizoen zelfs de finale. Er werd verloren van Kobe Bryant en Shaquille O’Neal die met de Los Angeles Lakers in dat jaar de titel veroverden.

De NBA titel heeft Indiana nog nooit gewonnen. Wel won de ploeg in 1970, 1972 en 1973 de ABA titel. De ABA zou je kunnen vergelijken met de eerste divisie in het basketbal. Midden jaren 90 zijn de Indiana Pacers op het sterkst. Vooral de gevechten met de New York Knicks zijn legendarisch. Topspeler Reggie Miller samen met Mark Jackson en Rik Smits tegen mannen als Patrick Ewing, John Starks en Charles Oakley. In 1995 worden ze door de Knicks in de Conference finale uitgeschakeld na 7 wedstrijden in de best of seven. De serie wordt als legendarisch beschouwd en er is onlangs zelfs door ESPN een prachtige documentaire over gemaakt.

Hoofdrolspeler in die documentaire is sterspeler Reggie Miller. De New York Knicks zijn in die jaren echt een aartsrivaal van de Indiana Pacers. Ook filmregisseur Spike Lee, die altijd op de eerste rij bij de New York Knicks zit, speelt hier een bijzondere rol. Miller en Lee “trashtalken” continu tegen elkaar.

De beroemdste acties van Miller in die serie zien we in wedstrijd 1 van de serie in 1995. Met nog 18 seconden op de klok staan de Pacers in Madison Square Garden in New York met 105-99 achter. Miller scoort een driepunter, steelt vervolgens gelijk bij het uitnemen van de Knicks de bal en scoort nog een driepunter. Daarna mist John Starks twee vrije worpen en wordt er op Miller een fout gemaakt. Hij mag nu twee vrije worpen nemen en maakt deze allebei. In 8,9 seconden precies maakt Miller 8 punten en wint hij de wedstrijd voor Indiana. Een ongekende prestatie die tot op de dag van vandaag veel wordt herhaald in NBA-highlights.

Na de verloren finale van 2000 breken er mindere tijden aan voor de Pacers. Pas in 2013 winnen de Pacers weer eens onder leiding van grote ster Paul George een divisie-titel. Maar verder dan dat komen de Indiana Pacers niet.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s