De legendarische NBA club uit het zuiden van Amerika, Texas: de Houston Rockets. Met 2 NBA-titels en vele grote spelers een club met een grote historie! Een wedstrijd van de Houston Rockets bezoeken? Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

HOUSTON ROCKETS TICKETS

Ben je in Houston voor zaken of vakantie? Texas spreekt tot de verbeelding! Op Alaska na is het de grootste staat van de Verenigde Staten. Je vindt er typisch Amerikaanse ranges, nationale parken, het Houston Space Center (tip: reserveer een lunch met een astronaut, erg leuk en interessant!) en natuurlijk: de Houston Rockets!

De Houston Rockets is een fantastisch basketbalteam om te bezoeken! De club kent een rijke historie met 2 NBA-titels en grote spelers als Hakeem Olajuwon (1984 tot 2001) en Yao Ming (2002 tot 2011). Vandaag de dag is James Harden – ook wel “The Beard” genoemd – de grote ster van de Houston Rockets.

Tot de dag van vandaag worden de voormalige topspelers ontvangen als helden. In januari 2020 mocht ik mijn NBA held Hakeem Olajuwon in het echt ontmoeten bij een signeersessie in het Toyota Center! Wil je ook een bezoek brengen aan het indrukwekkende Toyota Center en James Harden in het echt willen zien spelen? Boek dan je Houston Rockets tickets via American Sport Tickets!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Is een wedstrijd van de Houston Rockets geschikt voor kinderen?
Ja absoluut. Het Toyota Center zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen kleiner dan 36 inch (91 cm) mogen gratis mee in kunnen op schoot bij hun ouders.
Wat is het adres van het Toyota Center?
1510 Polk St, Houston, Verenigde Staten
Wanneer spelen de Houston Rockets?
Het speelschema van de Houston Rockets kun je hier bekijken.
Kan ik parkeren bij het Toyota Center?
Ja dat kan! Naast het Toyota Center ligt een parkplaats en parkeergarage. Ga lekker op tijd naar het stadion zodat je verzekerd bent van een plekje! Op deze pagina vind je meer informatie over parkeren bij het Toyota Center.
Hoe laat moet ik bij het stadion zijn?
We raden aan om ongeveer 45 minuten voor het begin van de wedstrijd aanwezig te zijn in het stadion. Je hebt dan alle tijd om nog even een rondje te lopen door het stadion, de fanstore te bezoeken of eten en drinken te halen.
Hoe krijg ik mijn tickets?
Bestel je tickets bij onze partner ticketnetwork.com? Dan kun je tickets op verschillende manieren ontvangen. Bij sommige tickets krijg je een e-mail met daarin een PDF inclusief QR code. Je hoeft deze PDF niet te printen, je kunt de barcode op je telefoon laten zien bij de ingang van het stadion. Ook zijn er tickets die je kunt downloaden naar de app “Flash Seats” (App Store en Google Play Store). Je ticket kun je vanuit de e-mail downloaden naar de Flash Seat app, waar een QR code in komt te staan. Net als bij de PDF geeft deze QR code toegang tot het stadion.
Welke plekken geven het beste uitzicht op het veld?
De beste plekken in het Toyota Center zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Dit zijn vak 106, 107, 108, 119, 120 en 121. Op deze plekken heb je het mooiste uitzicht op het veld en het zijn gelijk ook de duurste plekken. Wil je minder uitgeven aan je tickets? Boek dan een plek achter de basket. Kies bij voorkeur wel een plek schuin achter de basket, zodat de basketbalpaal het uitzicht niet al te veel blokkeert.
Wat kost een ticket van de Houston Rockets?
De prijzen van de tickets variëren enorm. Komt er een populair team op bezoek? Dan liggen de prijzen stukken hoger. Ook het plekje in het stadion heeft veel invloed op de prijs. De prijzen variëren van zo’n $60 tot $300 per kaartje en kunnen oplopen naar ruim 1.000 dollar voor zogenaamde courtside tickets, waar je zeer dicht op het veld zit.
Kan ik het Toyota Center bereiken met het openbaar vervoer?
Dat kan zeker! Op deze Google Maps kaart kun je eenvoudig alle metro-lijnen in Houston bekijken. Ook vind je op veel plekken in Houston een OV-fiets van Houston BCycle. Zelf maak ik altijd gebruik van deze fietsen. Je kunt de fiets “unlocken” bij een dockingstation en vervolgens weer parkeren op een dockingstation vlakbij het stadion. De app is gekoppeld aan je creditcard waardoor ook betalen een fluitje van een cent is.
Wat mag ik niet meenemen in het stadion?
Bij de ingang van Toyota Center wordt je bagage gecontroleerd. Grote rugzakken of koffers mogen niet mee het stadion in. Ook professionele camera apparatuur (waaronder ook een GoPro) mag niet mee. Houd er ook rekening mee dat het niet toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen.

HOUSTON ROCKETS STADION

De Rockets spelen hun thuiswedstrijden in Toyota Center. Toyota betaalde 100 miljoen dollar voor de naamrechten van het stadion. In het Toyota Center spelen twee professionele sportteams. De basketballers van de Houston Rockets en de ijshockeyers van de Houston Aeros (Zij spelen in de AHL, de Amerikaanse eerste divisie van het ijshockey).

Het Toyota Center is een multifunctionele accommodatie die ook bijvoorbeeld veel voor concerten wordt gebruikt. Er kunnen ruim 18.000 bezoekers in het stadion als er wordt gebasketbald. En ruim 17.000 als er een ijshockeywedstrijd is.

Het Toyota Center werd in 2003 geopend, nadat het voor 235 miljoen dollar was gebouwd. De eigenaar is Harris County – Houston Sports Authority. Het gebouw wordt beheerd door Clutch (De mascotte van de Houston Rockets heet ook Clutch) City Sports and Entertainment.

TOYOTA CENTER OP GOOGLE MAPS

HISTORIE HOUSTON ROCKETS​

De Houston Rockets werden in 1967 opgericht in San Diego. In 1971 verhuisde de ploeg naar Houston waar ze nog steeds gehuisvest zijn. De eerste grote sterspeler was Elvin Hayes. Hij leidde de Rockets in het tweede seizoen in de clubgeschiedenis voor het eerst naar de playoffs. Onder leiding van Moses Malone speelde de club in 1981 voor het eerst de NBA-finale. Dat was bijzonder, omdat de Rockets in het reguliere seizoen meer wedstrijden verloren dan dat ze wonnen. De Boston Celtics waren in de finale te sterk.

In 1984 komt Hakeem Olajuwon de ploeg versterken. Hij is tot op de dag van vandaag de grootste held in de stad onder de basketbalfans. Samen met collega “Twintower” Ralph Sampson leidt hij de ploeg in 1986 opnieuw naar de NBA-finale. Opnieuw zijn de Boston Celtics de tegenstander en opnieuw wordt er verloren.

In 1994 winnen de Houston Rockets de eerste NBA-titel in de clubgeschiedenis. De New York Knicks worden in 7 wedstrijden verslagen. Hakeem Olajuwon wordt bekroond tot MVP (Most Valuable Player). In 1995 lijken de Rockets af te stevenen op een verloren seizoen. Halverwege wordt Clyde Drexler aangetrokken. Na in de reguliere competitie als zesde te zijn geëindigd zijn er in Houston maar weinig mensen die geloven dat de Rockets de titel opnieuw kunnen winnen. Toch lukt dat in de finale tegen de Orlando Magic. Het wordt zelfs een sweep. 4-0 in de best of seven serie.

Het zijn de enige twee titels die de Rockets winnen. De ploeg is mateloos populair in China. Dit komt omdat de 2 meter 29 lange Chinees Yao Ming de ploeg in 2002 komt versterken. Samen met Tracy McGrady is hij tot 2010 de grote ster. Ze winnen alleen nooit een prijs. Op dit moment is James Harden samen met Russell Westbrook de grote leider bij de Houston Rockets.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s