New York, de hoofdstad van de wereld. De stad die nooit slaapt. Superlatieven schieten te kort voor deze wereldstad met haar indrukwekkende skyline en wolkenkrabbers. Er is ontzettend veel te doen in New York. Lees ook ons blog over alle bezienswaardigheden in New York. En natuurlijk mag een sportwedstrijd in New York niet ontbreken, het zit ingebakken in de cultuur van New Yorkers. New York is een hele bijzondere stad die je vanuit de lucht kunt bewonderen met een helikoptervlucht over New York. Een bucketlist ervaring!

Populairste helikoptervluchten over New York


Helikoptertour Taste of New York vanaf €150

Een helikoptervlucht over New York hoeft niet extreem duur te zijn. Met de Taste of NYC Helicopter Tour vlieg je in 12 a 15 minuten langs Ellis Island, het vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge en Wall Street. Een fantastische tour om relatief voordelig New York vanuit de lucht te bewonderen!

Manhattan vanuit de lucht: New York Helikoptervlucht vanaf €210

Deze helikoptervlucht is één van de meest populaire helikoptervluchten over Manhattan. Je vertrekt vanaf Manhattan Heliport en vliegt over Ground Zero, het Vrijheidsbeeld en vliegdekschip de USS Intrepid. Vervolgens vlieg je langs de Chrysler Building en het Empire State Building om via de Hudson River weer terug te vliegen.

Avond helikoptervlucht New York

Avond helikoptervlucht New York vanaf €265

Vliegen over het verlichte New York. Veel romantischer gaat het niet worden! De ervaring van het verlichte Vrijheidsbeeld, Empire State Building en Times Square zijn uniek. Je vliegt langs alle grote highlights, zoals de indrukkende en verlichte bruggen die de wijken Brooklyn, Queens en New Jersey verbindt met Manhattan.

Goedkoopste helikoptervlucht New York

Ultiem sightseeing van Manhattan vanaf €270

Als je veel van New York wilt zien dan zit je met deze tour goed. Je vliegt helemaal van Downtown Manhattan (One World Trade Center en Vrijheidsbeeld) naar het Yankee Stadium in The Bronx. Je ziet o.a. het Empire State Building, Chrysler Building, Central Park en alle grote bruggen naar Queens en Brooklyn.

Prijs helikoptervlucht New York

De prijzen van helikoptervluchten over New York variëren van 140 tot ongeveer 350 euro. Doorgaans geldt; hoe duurder de helikoptervlucht, hoe langer de vlucht duurt en hoe meer je kunt zien van Manhattan. Houd er rekening mee dat er nog 40 dollar per persoon aan ‘heliport-/beveiligingstoeslag’ wordt gerekend, ook voor kinderen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door Downtown Manhattan Heliport en kan ter plekke worden voldaan.

Veel helikoptervluchten vertrekken vanaf Manhattan Heliport. Vanaf Manhattan Heliport vlieg je langs Downtown Manhattan waar veel wolkenkrabbers staan, zoals het One World Trade Center, het hoogste gebouw van New York. Vervolgens vlieg je door naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.

Vanaf dit punt zal je tussen tours een verschil zien in de route van de helikopter. De goedkoopste helikoptervlucht (Taste of NYC Helicopter Tour) blijft ter hoogte van Downtown Manhattan. De duurdere helikoptervlucht over Manhatten (Ultiem sightseeing van Manhattan) vliegt helemaal door naar Uptown Manhattan. Je vliegt langs het Empire State Building, Chrysler Building, Central Park. Vervolgens vlieg je zelfs helemaal naar het Yankee Stadium in de wijk The Bronx.

Voor elk budget is er een helikoptervlucht New York te boeken! Naast de kosten is het goed om te kijken naar de route en duur van de helikoptervlucht.

Privé helikoptervlucht New York

Een helikopter helemaal voor jezelf en je reisgezelschap? Voor ruim 2.000 euro boek je een privé helikopter over New York! Voor dat bedrag mag je met 6 passagiers in een helikopter, omgerekend circa 330 euro per persoon. Hoe fantastisch is het om met je eigen gezin een helikopter helemaal voor jezelf te hebben? Of wellicht wil je uitpakken tijdens een romantisch weekendje naar New York met een helikoptervlucht voor twee. Via onderstaande link boek je eenvoudig een privé helikopter over Manhattan!

Manhattan Heliport

Verreweg de meeste helikoptervluchten over New York vertrekken vanaf Manhattan Heliport ten zuiden van Manhattan. De helikopers vertrekken vanaf een grote pier gelegen aan East River. Bekijk bij het boeken van je helikopter tour goed vanaf welke locatie je vertrekt. De avond helikoptervlucht vertrekt bijvoorbeeld vanaf Linden Airport.

Bewonder de wolkenkrabbers vanuit de lucht

New York telt een ongekend aantal indrukwekkende wolkenkrabbers. Het zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in New York. Vandaag de dag is One World Trade Center het hoogste gebouw in New York, met een hoogte van maar liefst 541 meter. De start van het gebouw begon in 2006 waarna het eind 2014 geopend werd.

De meest beroemde wolkenkrabber is natuurlijk het Empire State Building. De toren, welke gebouwd is in 1930, was tientallen jaren lang het hoogste gebouw ter wereld. Niet ver van het Empire State Building staat de Chrysler Building. Het 319 meter hoge gebouw is één van de eyecatchers van de skyline van Manhattan. De met metaal beklede top van het gebouw bestaat uit zeven bogen en geeft het gebouw een heel eigen gezicht.

Één van de mooiste observatieplatforms in Manhattan vind je in het Rockefeller Plaza (259 meter). Vanaf het platform, genaamd Top of the Rock, heb je een prachtig uitzicht op zowel het Empire State Building, Central Park als het One World Trade Center.

Naast alle bekende wolkenkrabbers vind je vandaag de dag ook veel luxe wolkenkrabbers met appartementen, zoals de Central Park Tower (472 meter) en 432 Park Avenue (426 meter). Prijzen van appartementen in deze gebouwen lopen op tot tientallen miljoenen dollars. Alle bijzondere en ongekend hoge wolkenkrabbers maken een helikoptervlucht over New York een enorm bijzondere belevenis!

De bruggen van Manhattan

De bruggen die Manhattan verbindt met de wijken Brooklyn en Queens zijn bezienswaardigheden op zich. De meest bekende bruggen zijn de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge. Het zijn ware kunstobjecten en al ruim 100 jaar oud.

Voor veel toeristen zijn de bruggen één van de grote highlights van New York. Maak ook zeker een wandeling over de Brooklyn Bridge en bekijk de Manhattan Bridge vanuit de wijk Dumbo in Brooklyn. Ook vanuit een helikopter heb je een fantastisch uitzicht op de circa 2.000 meter lange bruggen.

Veelgestelde vragen over een helikoptervlucht over New York

Hoe laat moet ik aanwezig zijn voor mijn helikoptervlucht?

Je dient minimaal 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Plan hier dus tijd voor in!

Waar vertrekt mijn helikoptervlucht?

De meeste helikoptervluchten vertrekken vanaf Manhattan Heliport ten zuiden van Manhattan. Bekijk voor de zekerheid of deze vertrek locatie ook geldt voor de helikoptervlucht die je geboekt hebt, er zijn ook vluchten die vertrekken vanaf Linden Airport.

Moet ik mijn helikoptervlucht vooraf boeken?

Dat moet niet maar verstandig is het wel. Doorgaans is het goedkoper dan ter plaatse boeken. Daarnaast kun je je thuis goed inlezen in je perfecte vlucht.

Met hoeveel passagiers zit ik in een helikopter?

De meeste helikopters bieden plaats aan 6 passagiers.

Kan ik mijn geboekte helikoptervlucht annuleren?

Annuleren kan tot 24 uur voorafgaand aan de vlucht. Je krijgt het volledige aankoopbedrag teruggestort.

Wat moet ik meenemen?

Je paspoort (geldt ook voor kinderen) en uiteraard een camera voor mooie beelden.

Wat is het beleid ten aanzien van gewicht?

Passagiers die meer dan 113 kg wegen wordt verzocht een extra ticket te boeken i.v.m. het gewicht en de gewichtsverdeling van de helikopter.

Is een helikopter tour toegangelijk voor mensen in een rolstoel?

Ja, de medewerkers ter plaatse helpen je graag!


Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s