In het westen van Amerika ligt de prachtige stad San Francisco! De stad is de thuisbasis van de Golden State Warriors, één van de meest succesvolle NBA basketbalteams van de afgelopen jaren. Ben je in San Francisco voor zaken of een rondreis? Bezoek dan zeker het indrukwekkende spiksplinternieuwe Chase Center!

GOLDEN STATE WARRIORS TICKETS

De iconische stad San Francisco ligt prachtig aan de westkust van Amerika. Jaarlijks wordt de stad aangedaan door miljoenen toeristen die een rondreis maken door West-Amerika. De stad is beroemd om zijn wijnen, heuvelachtige straten, klassieke trams en natuurlijk de Golden Gate Bridge. Ben je in het basketbalseizoen (van oktober t/m april) in San Francisco? Breng dan zeker een bezoek aan het Chase Center, de thuisbasis van de Golden State Warriors.

In december 2019 heb ik de Golden State Warriors ‘in real life’ mogen zien spelen. Wat een spektakel! De Warriors hebben het meest succesvolle NBA basketbalteam van de afgelopen jaren. Sterren als Stephen Curry, Klay Thompson en Kevin Durant bezorgden het basketbalteam uit San Francisco de NBA titel in 2015, 2017 en 2018.

Als je in San Francisco bent dan mag een typisch Amerikaanse sportwedstrijd eigenlijk niet ontbreken aan je trip. Amerikanen zijn gek op sport en gaan helemaal uit hun dak. Er is volop show en entertainment. En dat maakt een bezoek aan de Golden State Warriors een enorme belevenis voor jong en oud. Wil je Golden State Warriors tickets kopen? Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

KOOP GOLDEN STATE WARRIORS TICKETS

PRAKTISCHE INFORMATIE

Is een wedstrijd van de Golden State Warriors geschikt voor kinderen?
Ja absoluut. Het Chase Center zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen van 1 jaar of jonger mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.
Wat is het adres van het Chase Center?
1 Warriors Way, San Francisco, Verenigde Staten
Wanneer spelen de Golden State Warriors?
Het speelschema van de Golden State Warriors kun je hier bekijken.
Kan ik parkeren bij het Chase Center?
Ja dat kan! Omdat de parkeermogelijkheden beperkt zijn wordt aanbevolen om met het openbaar vervoer te komen. Wil je toch met de auto naar het stadion? Op deze pagina vind je alle parkeerplaatsen en parkeergarages inclusief prijzen en de afstand tot het Chase Center.
Hoe laat moet ik bij het stadion zijn?
We raden aan om ongeveer 45 minuten voor het begin van de wedstrijd aanwezig te zijn in het stadion. Je hebt dan alle tijd om nog even een rondje te lopen door het stadion, de fanstore te bezoeken of eten en drinken te halen.
Hoe krijg ik mijn tickets?
Bestel je tickets bij onze partner ticketnetwork.com? Dan kun je tickets op verschillende manieren ontvangen. Bij sommige tickets krijg je een e-mail met daarin een PDF inclusief QR code. Je hoeft deze PDF niet te printen, je kunt de barcode op je telefoon laten zien bij de ingang van het stadion. Ook zijn er tickets die je kunt downloaden naar de app “Flash Seats” (App Store en Google Play Store). Je ticket kun je vanuit de e-mail downloaden naar de Flash Seat app, waar een QR code in komt te staan. Net als bij de PDF geeft deze QR code toegang tot het stadion.
Welke plekken geven het beste uitzicht op het veld?
De beste plekken in het Chase Center zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Dit zijn vak 103, 104, 115 en 116. Op deze plekken heb je het mooiste uitzicht op het veld en het zijn gelijk ook de duurste plekken. Wil je minder uitgeven aan je tickets? Boek dan een plek achter de basket. Kies bij voorkeur wel een plek schuin achter de basket, zodat de basketbalpaal het uitzicht niet al te veel blokkeert.
Wat kost een ticket van de Golden State Warriors?
De prijzen van de tickets variëren enorm. Komt er een populair team op bezoek? Dan liggen de prijzen stukken hoger. Ook het plekje in het stadion heeft veel invloed op de prijs. De prijzen variëren van zo’n $50 tot $300 per kaartje en kunnen oplopen naar ruim 1.000 dollar voor zogenaamde courtside tickets, waar je zeer dicht op het veld zit.

Laat je vooral niet afschrikken door deze prijzen. Vanaf 50 dollar kun je vaak al een ticket kopen. Bij onze partner ticketnetwork.com kun je eenvoudig voordelige tickets zoeken op een plattegrond van het stadion.
Kan ik het Chase Center bereiken met het openbaar vervoer?
Dat kan zeker! Op deze pagina vind je een compleet overzicht met alle openbaar vervoer opties. Zelf maak ik in San Francisco vaak gebruik van Uber. Een rit in een Uber taxi is zeer voordelig, zeker omdat het Chase Center in Downtown San Francisco ligt en je daarom waarschijnlijk niet lang hoeft te reizen. Een taxirit in een Uber betaal je eenvoudig via de Uber app welke gekoppeld is met je creditcard.
Wat mag ik niet meenemen in het stadion?
Bij de ingang van Chase Center wordt je bagage gecontroleerd. Grote rugzakken of koffers mogen niet mee het stadion in. Ook professionele camera apparatuur (waaronder ook een GoPro) mag niet mee. Houd er ook rekening mee dat het niet toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen.

GOLDEN STATE WARRIORS STADION

De Golden State Warriors spelen hun thuiswedstrijden in het spiksplinternieuwe Chase Center in San Francisco. De arena ligt in de wijk Mission Bay in San Francisco, Californië. De arena kan 18.064 toeschouwers huisvesten als er wordt gebasketbald. Bij concerten is er zelfs plaats voor 19.500 bezoekers. Het stadion kun je vinden in een multifunctioneel gebied met een theater, uitzicht op een nieuw gebouwd park en op de zee.

De arena werd officieel geopend op 6 september 2019 met een concert van Metallica en de San Francisco Symphony. Het Chace Center is daarmee het jongste basketbalstadion in de NBA. Het kostte 1,4 miljard dollar om het stadion te bouwen.

De Golden State Warriors spelen niet alleen in dit stadion, ze zijn ook de eigenaar van het stadion. Het bedrijf JPMorgan Chase heeft de naam aan het stadion verbonden. Naar verluidt betaalt het bedrijf daar tussen de 15 en 20 miljoen dollar per jaar voor.

CHASE CENTER OP GOOGLE MAPS

HISTORIE GOLDEN STATE WARRIORS

De Golden State Warriors werden in 1946 opgericht in de stad Philadelphia. Van 1946 tot 1962 speelde het team onder de naam Philadelphia Warriors. In 1962 verhuisde de club naar de stad Oakland gelegen aan de baai van San Francisco. De verhuizing ging gepaard met een nieuwe naam: San Francisco Warriors.

Bijna 10 jaar later – in 1971 – veranderde de naam van het basketbalteam naar Golden State Warriors, verwijzend naar de bijnaam “Golden State” van de naam Californië. Pas in 2019 verhuisden de Golden State Warriors naar San Francisco met de opening van het spiksplinternieuwe Chase Center. Het stadion ligt prachtig gelegen aan de kust van San Francisco.

De Golden State Warriors hebben 6 NBA-titels gewonnen. De Warriors zijn na de Boston Celtics en Los Angeles Lakers de meest succesvolle basketbalclub in de NBA.

In 2014 werd Steve Kerr aangesteld als hoofdcoach van de Golden State Warriors. Al in 2015 verbrak Kerr het NBA record van de meeste overwinningen voor een “rookie coach”. Het was het begin van een bijzonder succesvolle carrière. In de jaren 2015, 2017 en 2018 wonnen de Warriors de NBA-titel onder leiding van Steve Kerr.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s