In Boston staat het Fenway Park stadion, het oudste MLB stadion dat nog in gebruik is. Het prachtige stadion ligt in hartje Boston in de wijk Fenway. Je kunt het bekijken tijdens de Fenway Park Tour! Deze historische tour mag niet ontbreken aan je bezoek aan Boston!

Fenway Park tickets voor €25 p.p.

Tickets voor de Fenway Park Tour kosten ongeveer 25 euro per persoon. Voor dit bedrag krijg je een rondleiding door het in 1912 geopende stadion van de Boston Red Sox. Een gids vertelt je in ruim een uur alles over het stadion, de successen van de Boston Red Sox en de uitbreidingen die het stadion heeft doorgemaakt in de afgelopen ruim 100 jaar.

De gids, een enthousiaste senior, vertelt vol passie over het verhaal van Fenway Park. En dat maakt deze tour zo ontzettend leuk. Het plezier en de passie voor Fenway Park en de Boston Red Sox straalt er vanaf!

Tijdens de rondleiding neem je een kijkje in de kleedkamer en op de perstribune. Je krijgt meer te weten over het met hand bediende scorebord, welke tot op de dag van vandaag gebruikt wordt. Ook krijg je het prachtige verhaal te horen achter The Red Seat, één rood stoeltje in een vak met verder alleen maar groene stoeltjes.

Fenway Park Tour

Boston Red Sox

De Boston Red Sox zijn één van de meest succesvolle baseball clubs in de Verenigde Staten. Negen World Series titels hebben ze op hun naam staan. Hoewel dit aanzienlijk minder is dan de grootste rivaal de New York Yankees (27 titels), behoren de Boston Red Sox tot de vier meest succesvolle honkbal teams aller tijden.

Er kunnen ruim 37.000 bezoekers in het Fenway Park, wat het tot één van de kleinste MLB stadions maakt. Ter vergelijking; in het Yankee Stadium kunnen maar liefst 54.000 toeschouwers. Het kleinere formaat van het Fenway Park past fantastisch bij de authentieke uitstraling van het stadion. En er wordt alles aan gedaan om de authentieke uitstraling intact te houden

Startpunt Fenway Park Tour

De Fenway Park Tour start in de fan store tegenover het stadion. Het is leuk om net even iets eerder naar het stadion af te reizen zodat je ook nog een kijkje kunt nemen in de fan store.

Het is heel eenvoudig om Fanway Park te bereiken, bijvoorbeeld met de auto of met één van de vele BlueBikes die door de hele stad staan opgesteld. Je ontgrendelt een fiets met de BlueBikes app op je telefoon welke gekoppeld is aan je creditcard. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming kun je de fiets weer in één van de fietsstations plaatsen.

Ben je in Boston en wil je echt een prachtig stukje historie beleven? Ga dan zeker naar het ruim 100 jaar oude Fenway Park. Het stadion zit vol met prachtige verhalen welke vol enthousiasme worden verteld door een gids. Een ontzettend leuke en bijzondere ervaring!

Ons bezoek aan het Fenway Park

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s