NBA-seizoen 2022/2023 is begonnen!

Het is weer begonnen. Het nieuwe NBA-seizoen. De meest spectaculaire basketbalcompetitie van de wereld. De finale ging afgelopen jaar tussen de Golden State Warriors en de Boston Celtics. De Golden State Warriors uit San Francisco gingen er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. De best-of-seven-serie werd met 4-2 gewonnen door de Warriors, die gecoacht worden door Steve Kerr, de oud-ploeggenoot van Michael Jordan. Stephen Curry werd gekroond als M.V.P. (Most valuable player)

De kanshebbers

De Golden State Warriors hebben nauwelijks wijzigingen gehad in de selectie. Zij zijn dus zeker weer één van de favorieten voor de titel. Het seizoen begon wel met een akkefietje, Draymond Green verkocht twee weken voor de start ploegmaat Jordan Poole na een woordenwisseling een fikse vuistslag op de training. Coach Kerr noemde het de grootste crisis uit zijn coach carrière. Toch leek de ruzie op tijd bijgelegd. De Warriors wonnen de eerste wedstrijd van de Los Angeles Lakers van sterspeler Lebron James.

Denver Nuggets

Een andere ploeg om in de gaten te houden: de Denver Nuggets. De ploeg uit de staat Colorado heeft sterspeler Nikola Jokic in de gelederen. Daarnaast hebben ze spelers als Jamal Murray, Michael Porter jr, Aaron Gordon en veteraan DeAndre Jordan. Een ploeg om rekening mee te houden. Het zou ons niet verbazen als de Denver Nuggets uiteindelijk in de Western Conference finale het op moeten nemen tegen de regerend NBA-kampioen.

Los Angeles

De Los Angeles Lakers gaan het hoogstwaarschijnlijk weer niet redden. Überhaupt plaatsing voor de play-offs zou al een prestatie zijn. Vorig seizoen lukte dat niet, als er gedurende het seizoen niet al te veel grote veranderingen komen, verwachten wij dat dat dit jaar weer niet lukt. Die andere ploeg uit Los Angeles, de Clippers gaan het hoogstwaarschijnlijk verder schoppen. Als de selectie fit blijft, dan gaan zij zeker een rol van betekenis spelen. Kawhi Leonard en Paul George vormen een gouden tandem en John Wall is een mooie versterking voor de ploeg van coach Tyronn Lue, één van de beste coaches in de NBA.

Memphis Grizzlies

De Memphis Grizzlies hebben ook een hele leuke jonge, maar vooral atletische ploeg. Sterspeler Ja Morant is een genot om naar te kijken. Is deze ploeg al volwassen genoeg om serieus mee te doen? Dat denken wij niet, maar het is voor de neutrale basketballiefhebber wel een genot om naar te kijken. Zion Williamson is ook zo’n enorme atleet. Hij speelt voor de Pelicans uit New Orleans. Hij kampt eigenlijk zijn hele carrière al met veel blessures. Als hij dit jaar fit blijft, kunnen de Pelicans een gevaarlijke outsider zijn. Wij verwachten dat dit de meest serieuze spelers zullen zijn in de Western conference.

Het oosten

Dan naar het oosten. De Boston Celtics waren daar vorig jaar het beste. In de tweede ronde wonnen zij de finale van de Milwaukee Bucks. Dit zijn ook dit jaar weer de twee sterkste ploegen verwachten wij. De Celtics hebben Jayson Tatum als sterspeler. Maar ook spelers als Marcus Smart, Jaylen Brown en Al Horford maken de ploeg gevaarlijk. Ze kunnen rennen, ze kunnen heel goed schieten en vooral ook goed verdedigen. Wij zetten ons geld in het oosten echter toch op de Milwaukee Bucks van sterspeler Giannis Antetokounmpo. De ploeg van de Griek is getergd, zint op wraak na de verloren serie tegen Boston van afgelopen jaar. Belangrijkste oorzaak was de blessure van Khris Middleton. Hij is de eerste weken van het nieuwe seizoen nog geblesseerd, maar als hij weer fit is, schatten wij de Bucks sterker in dan de Celtics.

Andere ploegen om rekening mee te houden in het oosten: Cleveland kan daar wel eens de verrassing zijn, Miami heeft een uitstekende ploeg en gaat weer ver komen en ook Philadelphia heeft een hele talentvolle selectie.

Voorspelling

De Golden State Warriors verliezen de finale in de NBA van de Milwaukee Bucks. We gaan het NBA seizoen weer op de voet volgen en hebben er heel veel zin in!

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s