Detroit ligt tegen de grens van Canada en is de grootste stad in de staat Michigan. Ben je in Detroit voor zaken of een rondreis? Breng dan zeker een bezoek aan de Pistons. Detroit Pistons tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

DETROIT PISTONS TICKETS

Detroit is één van de meest bekende steden in Amerika. De stad is vooral beroemd om de auto-industrie: Ford, GM en Chrysler hebben er hun hoofdkantoor. Ooit was Detroit de stad waar alle grote Amerikaanse automerken hun auto´s lieten bouwen. Totdat alle productie verplaatst werd naar lagelonenlanden. Detroit raakte in een ernstig verval en werd zelfs failliet verklaard in 2013. Inmiddels is Detroit weer opgekrabbeld en een mooie stad om te bezoeken!

Detroit is een echte sportstad! Alle grote sporten van Amerika zijn te bezoeken in Detroit. Zo kun je naar de Detroit Lions (American Football), de Detroit Tigers (Baseball) en de Detroit Red Wings (IJshockey). En basketballen kunnen ze ook in Detroit, bij de Detroit Pistons. De club wist de NBA-titel 3 keer te veroveren. Het laatste succes dateert uit het jaar 2014. De 4 grote sporten wisselen elkaar het hele jaar af (bekijk hier het schema), er is dus altijd wel een wedstrijd die je kunt bezoeken.

Ben je in Detroit voor zaken of een reis? Dan mag je een bezoek aan de Detroit Pistons eigenlijk niet missen. Een NBA wedstrijd is een typische Amerikaanse belevenis en de Amerikanen gaan helemaal uit hun dak. Zowel tijdens de wedstrijd als tijdens de pauze, waarin entertainment en muziek elkaar snel afwisselen. Ook voor kinderen is een wedstrijd van de Pistons een enorme belevenis.

De Detroits Pistons spelen in Little Caesars Arena. Het stadion biedt plaats aan ruim 20.000 bezoekers en is daarmee één van de grotere Arena´s in de NBA. Wil je Detroit Pistons tickets kopen? Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

KOOP DETROIT PISTONS TICKETS

Via onderstaande button koop je veilig en eenvoudig Detroit Pistons tickets bij onze partner TicketNetwork. Door de tickets alvast online te kopen ben je verzekerd van een plek in de Little Caesars Arena. Op een interactieve kaart van het stadion kun je alle plekken en prijzen vergelijken. Na het kopen van je Detroit Pistons tickets ontvang je per e-mail een PDF met QR-code. Deze code wordt vanaf je telefoon gescand bij de ingang van het stadion.

PRAKTISCHE INFORMATIE

[mks_toggle title=”Is een wedstrijd van de Detroits Pistons geschikt voor kinderen?” state=”closed”]Ja absoluut. De Little Caesars Arena zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen van 1 jaar of jonger mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.[/mks_toggle] [mks_toggle title=”Wat is het adres van de Little Caesars Arena?” state=”closed”]2645 Woodward Ave, Detroit, MI 48201, Verenigde Staten [/mks_toggle] [mks_toggle title=”Wanneer spelen de Detroits Pistons?” state=”closed”]Het speelschema van de Detroits Pistons kun je hier bekijken. [/mks_toggle]

DETROIT PISTONS STADION

Little Caesars Arena is de multifunctionele arena in Midtown Detroit waar de Detroit Pistons spelen. Het is een vrij nieuw stadion en de bouw kostte maar liefst 862,9 miljoen dollar, fors meer dan oorspronkelijk was berekend. Sinds 2017 is het nieuwe stadion open en worden er naast basketbalwedstrijden ook ijshockeywedstrijden van de Detroit Red Wings gespeeld. Daarnaast worden er regelmatig concerten en andere evenementen gehouden.

De arena beschikt over een unieke, doorzichtige overdekte hal die is verbonden met kantoren en winkels om het stadion heen. De hal is het hele jaar open, zelfs als er geen evenement plaatsvindt. De maar liefst acht verdiepingen tellende arena kan 19.515 ijshockeytoeschouwers en 20.332 basketballiefhebbers huisvesten.

LITTLE CAESARS ARENA OP GOOGLE MAPS

HISTORIE DETROIT PISTONS

De Detroit Pistons komen oorspronkelijk uit Indiana. Ze werden in 1941 opgericht in Fort Wayne, maar verhuisden in 1957 naar Detroit. De grootste successen boekte de club vooral eind jaren 80. De “Bad Boys” wonnen de NBA-titel in 1988 en 1989. Met sterren als Isiah Thomas, Dennis Rodman, John Salley en Adrian Dantley waren de Pistons eerder berucht dan beroemd.

Michael Jordan heeft tot op de dag van vandaag een enorme hekel aan het team. Ze wonnen de titels vooral met fysiek basketbal en soms leken de wedstrijden van de Pistons meer op potjes vrij worstelen, dan op basketbalwedstrijden. Maar onder coach Chuck Daly leverde het dus wel twee keer het NBA-kampioenschap op.

Midden jaren 90 is vooral Grant Hill de man die de toeschouwers in Motor City laat juichen. Maar prijzen kan Hill de Pistons in die jaren niet bezorgen, omdat die door aartsvijand nummer 1 Chicago Bulls worden gewonnen. In 2004 winnen de Detroit Pistons de “Larry O’Brien trophy” pas weer. Ze worden NBA-kampioen door de Los Angeles Lakers te verslaan. Opmerkelijk want dat team bestaat dat jaar alleen maar uit sterren. Mannen als Chauncey Billups, Rasheed Wallace, Ben Wallace en Richard Hamilton zijn te sterk voor all stars Karl Malone, Gary Payton, Kobe Bryant en Shaquille O’Neal. Billups wordt gekozen als Most Valuable Player van de finale.

In 2005 halen de Pistons opnieuw de finale, maar dit keer moeten ze het afleggen tegen de San Antonio Spurs die na 7 wedstrijden te sterk zijn in de best of seven serie.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s