Amerika is een echt sportland! Het is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur. En ze zijn er ook nog eens bijzonder goed in. In veel sporten spelen Amerikanen op het allerhoogste niveau.

Blog > De 4 populairste sporten in Amerika

Ben je in Amerika en wil je even even onderdompelen in de Amerikaanse cultuur? Bezoek dan zeker een Amerikaanse sportwedstrijd. Het fenomeen hooligans kennen ze in Amerika niet, de sfeer is er fantastisch en het show- en entertainmentniveau ligt ontzettend hoog. Als je in Amerika bent, dan mag een typisch Amerikaanse sportwedstrijd niet ontbreken. In dit blog lees je meer over de 4 grootste sporten in Amerika!

1. AMERICAN FOOTBALL

American Football

De meest populaire sport in Amerika is American Football. De American Football competitie bestaat uit 2 divisies, de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC). Beide competities starten in september en eindigen eind december. In januari worden de Play-offs gespeeld en de uiteindelijke winnaars uit beide competities spelen de wereldberoemde Super Bowl.

Hoe populair American Football is zien we terug in de cijfers. De Super Bowl finale wordt elk jaar door zo’n 100 miljoen mensen bekeken op televisie. Het is daarmee de best bekeken televisie-uitzending en adverteerders laten graag hun commercials zien rondom de wedstrijd. Een commercial van 30 seconden kost meer dan 5 miljoen dollar. Zelf aanwezig zijn bij een Super Bowl wedstrijd? Tickets kosten enkele duizenden dollars.

Ben je tussen september en eind december in Amerika? Dan kost een American Football ticket gemiddeld 150 dollar. De tickets zijn relatief prijzig door de populariteit van de sport. Wil je minder uitgeven maar toch een echte Amerikaanse sportwedstrijd bezoeken? NBA basketbal tickets zijn doorgaans goedkoper.

2. BASEBALL

De tweede grote sport in Amerika is Baseball (honkbal). Veel Nederlanders bezoeken een Baseball wedstrijd omdat het MLB seizoen van april tot oktober loopt en daarmee precies in de zomer valt. De meest populaire en succesvolle honkbalploeg is de New York Yankees. De Yankees worden jaarlijks door duizenden Nederlanders bezocht tijdens een citytrip naar New York.

De Amerikaanse honkballers spelen in de MLB competitie, welke onderverdeeld is in de National League en de American League. Er zijn in totaal 30 teams, waarvan er één gevestigd is in Canada (de Toronto Blue Jays). De honkballers spelen gedurende het seizoen heel veel wedstrijden, 162 om precies te zijn. Ben je tussen april en oktober in Amerika? Dan is er altijd wel ergens een honkbalwedstrijd die je kunt bezoeken.

Na oktober starten de Playoffs waarin de 5 beste teams uit de American League en de 5 beste teams uit de National league het tegen elkaar opnemen. De winnaars uit beide competities spelen uiteindelijk de World Series, een ‘best of seven’ reeks. In 2019 werden de wedstrijden in de World Series door maar liefst 14 miljoen mensen bekeken op televisie. Baseball tickets zijn tijdens de reguliere competitie te koop voor 30 a 100 dollar, afhankelijk van de plek in het stadion en de stand in de competitie. Tickets voor de Playoffs en World Series kosten al gauw enkele honderden tot meer dan duizend dollar per ticket.

3. BASKETBAL

Basketbal is een hele grote sport in Amerika. Het niveau in de NBA competitie is verreweg het hoogste niveau basketbal ter wereld. Ook internationaal is NBA basketbal enorm populair en eigenlijk kent iedereen grote clubs als de Los Angeles Lakers en de New York Knicks.

Ook de spelers in de NBA zijn wereldwijd grote sterren. Vrijwel iedereen kent Michael Jordan, LeBron James, Shaquille O’Neal en Kobe Bryant. Spelers komen vanuit de hele wereld naar Amerika om te spelen in de NBA, denk bijvoorbeeld aan de Chinees Yao Ming met zijn ongelooflijke lengte van 229 cm.

Het NBA seizoen loopt van oktober tot april. In april starten vervolgens de Playoffs. In de Playoffs nemen de 8 beste teams in het oosten (De Eastern Conference) het tegen elkaar op. In het westen (Western Conference) gebeurt hetzelfde. De winnaars van beide competities staan vervolgens in de NBA finale.

Wil je NBA tickets kopen? In het reguliere seizoen kun je een ticket kopen voor zo’n 30 a 100 dollar, afhankelijk van de plekken in het stadion en de stand in de competitie. Tickets voor de Playoffs zijn vanzelfsprekend stukken duurder, al gauw 300 a 500 dollar. Tickets voor de NBA finale kosten meer dan 1.000 dollar per ticket.

4. IJSHOCKEY

Tijdens de wintermaanden wordt er ijshockey – door Amerikanen kortweg hockey genoemd – gespeeld. De hockey teams spelen in National Hockey League (NHL). Er spelen 31 teams in de competitie, 7 uit Canada en 24 uit Amerika. De NHL competitie is onderverdeeld in 2 conferences: de Eastern Conference en de Western Conference. Het beste team uit de Eastern Conference en het beste team uit de Western Conference nemen het tegen elkaar op in de finale, de strijd om de Stanley Cup.

Hockey is een typisch Amerikaanse sport. Het is een ontzettend snelle sport, er is continu actie en sensatie. Ook voor mensen die niet speciaal voor het hockey komen is het een enorm leuke belevenis. De Amerikanen weten hoe ze een show moeten maken, er is dus ook geen gebrek aan over-de-top Amerikaans entertainment! NHL Hockey tickets koop je voor ongeveer 50 a 150 dollar, afhankelijk van het team, de plek in het stadion en de stand in de competitie.

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s