Amerika is een echt sportland! Het is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur. En ze zijn er ook nog eens bijzonder goed in. In veel sporten spelen Amerikanen op het allerhoogste niveau.

Blog > De vier populairste sporten in Amerika

Ben je in Amerika en wil je jezelf onderdompelen in de Amerikaanse cultuur? Bezoek dan een Amerikaanse sportwedstrijd. Hooligans kennen ze in Amerika niet, de sfeer is er fantastisch en het show- en entertainmentniveau ligt ontzettend hoog. Genoeg redenen dus om een typische Amerikaanse sportwedstrijd bij te wonen. In dit blog lees je meer over de vier grootste sporten in Amerika!

1. AMERICAN FOOTBALL

American Football

De populairste sport in Amerika is American football. De American footballcompetitie bestaat uit twee divisies: de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC). Beide competities starten in september en eindigen eind december. In januari worden de play-offs gespeeld en de uiteindelijke winnaars uit beide competities spelen de wereldberoemde Super Bowl, de American footballfinale.

Hoe populair American football is, zien we terug in de cijfers. De Super Bowl wordt elk jaar door zo’n 100 miljoen mensen bekeken op televisie. Het is daarmee de best bekeken televisie-uitzending en adverteerders laten graag hun commercials zien rondom de wedstrijd. Een commercial van 30 seconden kost meer dan vijf miljoen dollar. Wanneer je zelf aanwezig wilt zijn bij een Super Bowl moet je diep in de buidel tasten, want tickets kosten enkele duizenden dollars.

Gelukkig kan het ook goedkoper. Ben je tussen september en eind december in Amerika? Dan kost een American footballticket gemiddeld 150 dollar. De tickets zijn relatief prijzig door de populariteit van de sport. Wil je minder uitgeven maar toch een echte Amerikaanse sportwedstrijd bezoeken? NBA-basketbaltickets zijn doorgaans goedkoper.

2. BASEBALL

De tweede grote sport in Amerika is baseball (honkbal). Veel Nederlanders bezoeken een honkbalwedstrijd omdat het honkbalseizoen van april tot oktober loopt en daarmee precies in de zomer valt. De meest populaire en succesvolle honkbalploeg is de New York Yankees. De Yankees worden jaarlijks door duizenden Nederlanders bezocht tijdens een citytrip naar New York.

Professionele Amerikaanse honkballers spelen in de Mayor League Baseball (MLB) competitie, die is onderverdeeld in de National League en de American League. Er zijn in totaal 30 teams, waarvan er één gevestigd is in Canada (de Toronto Blue Jays). De honkballers spelen gedurende het seizoen heel veel wedstrijden, 162 om precies te zijn. Ben je tussen april en oktober in Amerika? Dan is er altijd wel ergens een honkbalwedstrijd die je kunt bezoeken.

Na oktober starten de play-offs, waarin de vijf beste teams uit de American League en de vijf beste teams uit de National League het tegen elkaar opnemen. De winnaars uit beide honkbalcompetities spelen uiteindelijk de World Series, een ‘best of seven’ reeks. In 2019 werden de wedstrijden in de World Series door maar liefst 14 miljoen mensen bekeken op televisie. Baseballtickets zijn tijdens de reguliere competitie te koop voor 30 à 100 dollar, afhankelijk van de plek in het stadion en de stand in de competitie. Tickets voor de play-offs en World Series kosten al gauw enkele honderden tot meer dan 1000 dollar per ticket.

3. BASKETBAL

Basketbal is een grote sport in Amerika. Het basketbalniveau in de National Basketball Association (NBA) competitie is verreweg het hoogste ter wereld. Ook internationaal is de basketbalcompetitie NBA enorm populair en zelfs mensen die nog nooit een wedstrijd hebben gezien, kennen grote clubs als de Los Angeles Lakers en de New York Knicks.

De spelers in de NBA zijn wereldwijd grote sterren. Vrijwel iedereen kent Michael Jordan, LeBron James, Shaquille O’Neal en Kobe Bryant. Spelers komen vanuit de hele wereld naar Amerika om in de NBA te spelen, denk bijvoorbeeld aan de Chinees Yao Ming met zijn ongelooflijke lengte van 229 cm.

Het NBA-seizoen loopt van oktober tot april. In april starten vervolgens de play-offs, daarin nemen de 8 beste teams in het oosten (de Eastern Conference) het tegen elkaar op. In het westen (de Western Conference) gebeurt hetzelfde. De winnaars van beide competities staan vervolgens in de finale van de NBA.

Wil je NBA-tickets kopen? In het reguliere seizoen kun je een ticket kopen voor zo’n 30 à 100 dollar, afhankelijk van de plekken in het stadion en de stand in de competitie. De tickets voor de play-offs zijn vanzelfsprekend flink duurder, al gauw 300 à 500 dollar per stuk. Tickets voor de NBA-finale kosten zelfs meer dan 1.000 dollar.

4. IJSHOCKEY

Tijdens de wintermaanden staat ijshockey centraal. Deze sport wordt door de Amerikanen kortweg hockey genoemd. De hockeyteams spelen in de National Hockey League (NHL). Er spelen 31 teams in de competitie, 7 uit Canada en 24 uit Amerika. De NHL-competitie is onderverdeeld in twee conferences: de Eastern Conference en de Western Conference. Het beste team uit de Eastern Conference en het beste team uit de Western Conference nemen het tegen elkaar op in de finale, waarin ze strijden om de Stanley Cup.

Hockey is een typische Amerikaanse sport. Het is een ontzettend snelle sport en er is continu actie en sensatie. Ook voor mensen die normaal gesproken geen liefhebber van hockey zijn, is het een enorm leuke belevenis. De Amerikanen weten hoe ze een show moeten maken, er is dus ook geen gebrek aan over the top Amerikaans entertainment. NHL-hockeytickets koop je voor ongeveer 50 à 150 dollar per stuk, afhankelijk van het team, de plek in het stadion en de stand in de competitie.

In welke maanden is er Amerikaanse sport?

In de Verenigde Staten wordt eerst het reguliere sportseizoen gespeeld, waar alle teams in deelnemen. Aan het einde van het seizoen mogen de beste teams door naar de play-offs. De twee beste teams uit de play-offs spelen vervolgens de finale.

Wanneer wordt er NBA-basketbal gespeeld?

Het NBA-basketbalseizoen loopt van oktober tot april. De play-offs starten medio april. In de NBA play-offs nemen de 8 beste teams uit de Eastern Conference het tegen elkaar op. In de Western Conference gebeurt hetzelfde. De uiteindelijke winnaars uit beide Conferences spelen de NBA-finale welke medio juni gespeeld wordt. Bekijk hier het speelschema van de NBA.

Wanneer wordt er MLB-honkbal gespeeld?

Het MLB-seizoen loopt van april tot oktober. In de zomermaanden kun je dus een mooie honkbalwedstrijd bijwonen in het zonnetje! De MLB-postseason wordt gespeeld na het reguliere seizoen en start doorgaans begin oktober. Eind oktober starten de World Series, een serie van zeven wedstrijden (best of seven reeks). Het team met vier overwinningen of meer wint de World Series. Bekijk hier het speelschema van de MLB

Wanneer wordt er NHL-ijshockey gespeeld?

Het NHL-ijshockey seizoen loopt van oktober tot april, gelijk met de basketbal. De Stanley Cup play-offs starten medio april. In de play-offs nemen de 8 beste teams uit de Eastern Conference het tegen elkaar op. In de Western Conference gebeurt hetzelfde. De uiteindelijke winnaars uit beide Conferences spelen de Stanley Cup Final eind april. Bekijk hier het speelschema van de NHL.

Wanneer wordt er American football gespeeld?

Het NFL American footballseizoen loopt van september tot januari. Het American footballseizoen is relatief kort door de blessuregevoeligheid van de sport. De play-offs starten in januari. In de play-offs nemen de 6 beste teams uit de National Football Conference (NFC) en American Football Conference (AFC) het tegen elkaar op. De winnaars uit beide competities spelen de wereldberoemde Super Bowl in februari. Bekijk hier het speelschema van de NFL

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s