Ben je in Chicago voor zaken of een rondreis? Breng dan zeker een bezoek aan het United Center, het stadion van de Bulls. Chicago Bulls tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

CHICAGO BULLS TICKETS

Chicago is op New York en Los Angeles na de grootste stad van Amerika. Er wonen maar liefst 2,8 miljoen inwoners in de stad. Chicago ligt in de Amerikaanse staat Illinois en kent enorm veel toeristische trekplijsters, zoals de stranden aan Lake Michigan, musea en het observatiedeck van de Willis Tower op ruim 440 meter hoogte.

Chicago is de thuisbasis van de wereldberoemde Chicago Bulls. De Bulls is misschien wel het meest beroemde basketbalteam wereldwijd en dat komt natuurlijk door één man: Michael Jordan. Jordan speelde van 1984 tot 1998 bij de Chicago Bulls (met een pauze tussen ’93 en ’95) en leidde het team naar ongekende successen. De Chicago Bulls veroverden maar liefst 6 NBA titels en Michael Jordan werd 6 keer uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) in de finale.

Michael Jordan wordt door velen gezien als de beste speler in de historie van de NBA. Jordan is een legende in Chicago en dat is te zien in en om het United Center, het stadion van de Bulls. Je vindt er een standbeeld van Michael Jordan en in de fanshop kun je allemaal Jordan souvenirs kopen. Het stadion, dat geopend werd in 1994, biedt plaats aan bijna 21.000 bezoekers.

Ben je in Chicago voor zaken of een reis? Dan mag je een bezoek aan de Chicago Bulls eigenlijk niet missen. Een NBA wedstrijd is een typische Amerikaanse belevenis en de Amerikanen gaan helemaal uit hun dak. Zowel tijdens de wedstrijd als tijdens de pauze, waarin entertainment en muziek elkaar snel afwisselen. Ook voor kinderen is een wedstrijd van de Chicago Bulls een enorme belevenis. Wil je Chicago Bulls tickets kopen? Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

KOOP CHICAGO BULLS TICKETS

PRAKTISCHE INFORMATIE

Is een wedstrijd van de Chicago Bulls geschikt voor kinderen?
Ja absoluut. Het United Center zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen kleiner dan 91 cm (36 inch) mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.
Wat is het adres van het United Center?
1901 W Madison St, Chicago, IL 60612, Verenigde Staten
Wanneer spelen de Chicago Bulls?
Het speelschema van de Chicago Bulls kun je hier bekijken.

CHICAGO BULLS STADION

De Chicago Bulls spelen in het United Center in Chicago. Het United Center kan 20.900 basketbalfans ontvangen en is daarmee het grootste basketbalstadion in de NBA. Het stadion werd in 1994 geopend. Daarvoor speelden de Chicago Bulls in Chicago Stadium. Het eerste evenement in het United Center was het WWF Summerslam. Als je het stadion in loopt is één van de eerste dingen die je ziet het iconische standbeeld van superster Michael Jordan. In het stadion worden zowel ijshockeywedstrijden als basketbalwedstrijden gehouden.

De Chicago Bulls en de Chicago Blackhawks (Ijshockey) zijn beide voor 50% de eigenaar van het stadion waar vliegtuigmaatschappij United haar naam aan verbonden heeft. Daar betaalde het bedrijf tot 2014 ongeveer $ 1,8 miljoen per jaar voor. In december 2013 werd de overeenkomst voor nog eens 20 jaar verlengd. Naar verluid moet de vliegtuigmaatschappij daar wel iets dieper voor in de buidel tasten. Het bedrag is nooit bekend gemaakt, maar geruchten zijn dat het het bedrijf 5 miljoen dollar per jaar kost.

Sinds 2015 ligt er een nieuwe basketbalvloer in het stadion. Het iconische stierenhoofdlogo op het middenveld is met 75% vergroot en het beeld van een basketbal dat voorheen achter het logo stond, is verwijderd.

UNITED CENTER OP GOOGLE MAPS

HISTORIE CHICAGO BULLS

De Chicago Bulls zijn sinds 1966 een vaste waarde in de NBA. Wie Chicago Bulls zegt, zegt Michael Jordan. Hij bezorgde in de jaren 90 de Bulls de enige 6 kampioenschappen uit de clubgeschiedenis. De eerste titel werd gewonnen in 1991. Nadat eerst in de halve finale de “Bad Boys” van de Detroit Pistons werden verslagen, gingen de Los Angeles Lakers van Earvin Magic Johnson eraan.

Deze eerste titel luidde een nieuw basketbaltijdperk in. Sterren Michael Jordan en Scottie Pippen deden het in 1992 onder leiding van topcoach Phil Jackson nog eens dunnetjes over. Dit keer werden de Portland Trailblazers van Clyde Drexler verslagen. De “threepeat” werd vervolmaakt in 1993 toen Charles Barkley en zijn Phoenix Suns werden verslagen.

Op 6 oktober 1993, een aantal weken voor de start van het seizoen 1993-1994 schokt Michael Jordan de basketbalwereld door zijn afscheid per direct aan te kondigen. De aankondiging komt drie maanden na het overlijden van de vader van Jordan. Hij wordt vermoord als hij in zijn auto ligt te slapen om uit te rusten. De moordenaars worden gepakt en tot levenslang veroordeeld. Omdat Michael Jordan zijn vader had beloofd ooit nog eens te gaan honkballen, verlaat hij de NBA en probeert hij een profcarrière als honkballer te starten.

Hij blijkt talentvoller als basketballer en na een sabbatical van 1,5 jaar keert hij in maart 1995 terug bij de Chicago Bulls. De Houston Rockets winnen dat jaar – net als in 1994 – de titel, maar Jordan is terug. In het seizoen 1995-1996 winnen de Bulls 72 van de 82 wedstrijden in het reguliere seizoen. Op dat moment de beste prestatie ooit. De Golden State Warriors hebben het record in 2016 verbeterd, door 73 van de 82 wedstrijden te winnen.

In juni 1996 winnen de Bulls de 4e titel in de clubgeschiedenis, nadat de Seattle Supersonics worden verslagen. Dat zorgt voor hevige emoties bij superster Michael Jordan. Ook in 1997 en 1998 winnen de Bulls de titel door de Utah Jazz in de finale te verslaan. De Bulls hebben sindsdien nooit meer gewonnen, maar worden wereldwijd nog wel steeds gezien als één van de bekendste basketbalteams in de wereld. Zeker als in april de Netflixserie “The last dance” uitkomt. Een 10-delige documentaire over het laatste seizoen van Michael Jordan bij de Chicago Bulls.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s