Ga ja naar New York? Het bezoeken van een wedstrijd van de Brooklyn Nets is een typische Amerikaanse belevenis. Veel show, enthousiaste Amerikanen en hoog niveau basketbal! Brooklyn Nets tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

BROOKLYN NETS TICKETS

De stad New York behoeft natuurlijk nauwelijks introductie. Musicals bekijken op Broadway, shoppen op Times Square, fietsen door Central Park, wandelen langs de Hudson. New York City is te gek. Veel mensen bezoeken Manhattan, maar ook Brooklyn is zeker de moeite waard.

Een mooie start is de Brooklyn Bridge. De legendarische brug verbindt Manhattan en Brooklyn met elkaar. Je kunt een mooie wandeling over de brug maken: onder rijden de auto’s, boven kun je wandelen en fietsen. Vervolgens kun je naar het Empire-Fulton Ferry State Park. Het park geeft een fantastisch uitzicht op de Skyline van Manhattan. Ook het New York Transit Museum over de geschiedenis van de NY subway is erg populair. Het museum is gevestigd in een oud metrostation.

New York telt twee grote basketbalteams die actief zijn in de NBA: de New York Knicks en de Brooklyn Nets. De Knicks zijn met 2 NBA titels het meest succesvolle NBA basketbalteam van de twee. Het zijn echter de Brooklyn Nets die de afgelopen jaren beter presteren in de NBA competitie. Een bezoek aan de Brooklyn Nets is een typisch Amerikaanse belevenis. Amerikanen gaan helemaal uit hun dak en de sfeer is er fantastisch!

De Brooklyn Nets spelen in het Barclays Center in Brooklyn. Wil je Brooklyn Nets tickets kopen? Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen! Ben je buiten het NBA seizoen (van oktober tot april) in New York maar wil je toch een Amerikaanse sportwedstrijd bezoeken? Van maart tot september kun je terecht bij de New York Yankees, de meest bekende sportclub ter wereld!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Is een wedstrijd van de Brooklyn Nets geschikt voor kinderen?
Ja absoluut. Het Barclays Center zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen van 1 jaar of jonger mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.
Wat is het adres van het Barclays Center?
620 Atlantic Ave, Brooklyn, New York, Verenigde Staten
Wanneer spelen de Brooklyn Nets?
Het speelschema van de Brooklyn Nets kun je hier bekijken.
Kan ik parkeren bij het Barclays Center?
Dat kan zeker! Je kunt vooraf een parkeerticket reserveren bij één van de parkeergelegenheden nabij het Barclays Center via deze website.
Hoe laat moet ik bij het stadion zijn?
We raden aan om ongeveer 45 minuten voor het begin van de wedstrijd aanwezig te zijn in het stadion. Je hebt dan alle tijd om nog even een rondje te lopen door het stadion, de fanstore te bezoeken of eten en drinken te halen.
Hoe krijg ik mijn tickets?
Bestel je tickets bij onze partner ticketnetwork.com? Dan kun je tickets op verschillende manieren ontvangen. Bij sommige tickets krijg je een e-mail met daarin een PDF inclusief QR code. Je hoeft deze PDF niet te printen, je kunt de barcode op je telefoon laten zien bij de ingang van het stadion. Ook zijn er tickets die je kunt downloaden naar de app “Flash Seats” (App Store en Google Play Store). Je ticket kun je vanuit de e-mail downloaden naar de Flash Seat app, waar een QR code in komt te staan. Net als bij de PDF geeft deze QR code toegang tot het stadion.
Welke plekken geven het beste uitzicht op het veld?
Waarschijnlijk bezoek je de Brooklyn Nets maar één keer en wil je daarom verzekerd zijn van de beste plekken. De beste plekken in het Barclays Center zijn de plekken aan de lange zijde waarbij je uitzicht hebt op het gehele veld. Dit zijn vak 103, 104, 115 en 116. Op deze plekken heb je het mooiste uitzicht op het veld en het zijn gelijk ook de duurste plekken. Wil je minder uitgeven aan je tickets? Boek dan een plek achter de basket. Kies bij voorkeur wel een plek schuin achter de basket, zodat de basketbalpaal het uitzicht niet al te veel blokkeert.
Wat kost een ticket van de Brooklyn Nets?
De prijzen van de tickets variëren enorm. Komt er een populair team op bezoek? Dan liggen de prijzen stukken hoger. Ook het plekje in het stadion heeft veel invloed op de prijs. De prijzen variëren van zo’n $30 tot $300 per kaartje en kunnen oplopen naar ruim 1.000 dollar voor zogenaamde courtside tickets, waar je zeer dicht op het veld zit.
Kan ik het Barclays Center bereiken met het openbaar vervoer?
Dat kan zeker! New York beschikt over een beroemd metrostelsel, de Subway. Tip: Download de app NYC Subway (iOS / Android). Met deze app kun je eenvoudig een route plannen. De app geeft aan welke kleur lijn je moet hebben en hoeveel tijd het duurt om op de plaats van bestemming te komen. Een andere tip is het gebruik van een Uber taxi. Een rit in een Uber taxi is doorgaans voordelig. Het Barclays Center ligt niet ver van Manhattan en je rijdt – afhankelijk van je vertrekpunt – waarschijnlijk over de prachtige Manhattan Bridge. Een taxirit in een Uber betaal je eenvoudig via de Uber app welke gekoppeld is met je creditcard.
Wat mag ik niet meenemen in het stadion?
Bij de ingang van het Barclays Center wordt je bagage gecontroleerd. Grote rugzakken of koffers mogen niet mee het stadion in. Ook professionele camera apparatuur (waaronder ook een GoPro) mag niet mee. Houd er ook rekening mee dat het niet toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen.

BROOKLYN NETS STADION

De Brooklyn Nets spelen in het Barclays Center. Sinds 2015 spelen ook de New York Islanders, een ijshockeyteam dat uitkomt in de NHL, de helft van hun thuiswedstrijden in dit stadion. Het stadion is geopend in 2012 en werd gebouwd voor 1 miljard dollar.

Bij een basketbalwedstrijd is er plaats voor 18.103 bezoekers, bij een ijshockeywedstrijd voor 15.795 toeschouwers. Barclays heeft haar naam voor 20 jaar aan het stadion verbonden en betaalde daar 400 miljoen dollar voor.

BARCLAYS CENTER OP GOOGLE MAPS

HISTORIE BROOKLYN NETS ​

De Brooklyn Nets werden in 1967 opgericht in New Jersey. De ploeg is een aantal keren verhuisd. Van New Jersey naar Long Island, van Long Island terug naar New Jersey en van New Jersey naar Brooklyn. Sinds 2012 spelen ze in Brooklyn en luisteren ze naar de naam Brooklyn Nets.

De Nets waren lange tijd geen hoogvlieger in de NBA. Pas in 1983 bereikten ze voor het eerst de play-offs. Pas in 2002 deed de ploeg voor het eerst serieus mee om de prijzen. Jason Kidd was toen de drijvende kracht. Hij was de koning van de assist. Hij leidde zijn ploeg naar de NBA-finale. Ze gingen kansloos ten onder tegen de Los Angeles Lakers van Kobe Bryant en Shaquille O’Neal.

Tegenwoordig is de ploeg succesvoller dan dat andere team uit New York, de New York Knicks. Sterspelers zijn onder andere Kevin Durant en Kyrie Irving. Een bezoek aan Brooklyn is niet compleet zonder een wedstrijd van de Brooklyn Nets te hebben gezien.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s