Ben je in Boston voor zaken of een rondreis? Breng dan zeker een bezoek aan de TD Garden, het stadion van de Boston Celtics. Tickets voor de Boston Celtics koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

BOSTON CELTICS TICKETS

Op bijna 4 uur rijden van New York, waar je de New York Knicks en New York Yankees vindt, ligt de prachtige stad Boston. Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts en telt zo´n 700.000 inwoners. Boston is één van de oudste steden van Amerika en scoort hoog op de World Liveability Rankings. Het is een fijne stad en miljoenen toeristen weten Boston jaarlijks te vinden.

Boston heeft een prachtig stadscentrum. Je kunt er er een mooie wandeling maken of een fiets huren van Blue Bikes. Overal door de stad vind je de fietsen van Blue Bikes, welke je met een app kunt vinden, ontgrendelen en betalen. Een aanrader! Fiets bijvoorbeeld door de Charles River Esplanade, een mooie route langs de Charles River omgeven met prachtige natuur. De populairste highlight van Boston is de Freedom Trail, een 4 kilometer lange route langs alle historische hoogtepunten van de stad.

Ook voor Amerikaanse sport, een heel belangrijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur, zit je goed in Boston. Van maart tot september kun je naar de Boston Red Sox (honkbal). Van september tot december is er American Football, bij de New England Patriots. En van oktober tot april kun je naar de Boston Celtics. Een NBA wedstrijd is een typische Amerikaanse belevenis en de Amerikanen gaan helemaal uit hun dak. Zowel tijdens de wedstrijd als tijdens de pauze, waarin entertainment en muziek elkaar snel afwisselen. Ook voor kinderen is een wedstrijd van de Boston Celtics een enorme belevenis.

De Boston Celtics spelen hun thuiswedstrijden in de TD Garden. Dit indrukwekkende station, inclusief een museum voor de Boston Celtics liefhebbers, koste ruim 160 miljoen dollar om te bouwen. Het stadion omvat meer dan 23000 vierkante meter, heeft 7 liften, 13 roltrappen en kan tijdens een basketbal wedstrijd meer dan 18.000 bezoekers ontvangen.

De Boston Celtics is de meest succesvolle basketbalploeg in de historie van de NBA. Maar liefst 17 NBA titels hebben ze gewonnen, 1 titel meer dan de Los Angeles Lakers. Wil je Boston Celtics tickets kopen? Tickets koop je eenvoudig via American Sport Tickets bij de officiële verkoopkanalen!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Is een wedstrijd van de Boston Celtics geschikt voor kinderen?
Ja absoluut. De TD Garden zit vol met gezinnen. Kinderen zullen de sfeer, muziek en show fantastisch vinden. Tijdens de pauzes gaan veel mensen en vooral kinderen uitbundig dansen met de hoop om op het grote scherm uitgezonden te worden. Kinderen van 1 jaar of jonger mogen gratis mee naar de wedstrijd en zitten op schoot.
Wat is het adres van de TD Garden?
100 Legends Way, Boston, MA 02114, Verenigde Staten
Wanneer spelen de Boston Celtics?
Het speelschema van de Boston Celtics kun je hier bekijken.

BOSTON CELTICS STADION

De Boston Celtics spelen hun thuiswedstrijden in TD Garden. Het stadion is vernoemd naar de hoofdsponsor TD Bank en wordt in de volksmond de Boston Garden genoemd. Het stadion werd in 1993 gebouwd en als de Boston Celtics er basketballen kunnen er 18.624 mensen in de arena. De eigenaar van het stadion is Delaware North Companies, beter bekend als Delaware North of DNC. Dit is een multinational in de dienstensector met het hoofdkantoor in Buffalo in de Amerikaanse staat New York.

Het stadion is in 2014 uitgebreid gerenoveerd. Dit kostte maar liefst 70 miljoen dollar. De renovatie was om de fan-ervaring te upgraden door verbeterde technologie. De TD Garden is ook volledig uitgerust met drie privérestaurants – Harbor View, Legends en de Level 5 Bistro. Er zijn 90 exclusieve suites, 1.100 clubstoelen, een high-definition videoscorebord en volledige 360-graden LED-technologie.

De TD Garden is een multifunctionele accommodatie die ook veel voor concerten wordt gebruikt. Daarnaast worden er ook ijshockeywedstrijden gespeeld en er wordt zelfs in geworsteld.

TD GARDEN OP GOOGLE MAPS

HISTORIE BOSTON CELTICS

De Boston Celtics zijn vlak na de Tweede Wereld oorlog opgericht. In het jaar 1946 had de toenmalige voorzitter van de Garden Arena Corporation, Walter A. Brown, het team de Boston Celtics gecreëerd. Het team werd direct onderdeel van de ‘Basketball Association of America’ en werd 3 jaar later, in 1949 onderdeel van de ‘National Basketball Association’, wat wij nu nog steeds kennen als de NBA.

Wat heel bijzonder is aan de Boston Celtics is dat het de eerste basketbal club in de NBA is die een Afro Amerikaanse speler tekende. Chuck Cooper is de man die in 1950 geschiedenis schreef in de basketbal wereld en hij opende daarmee de deuren voor vele andere Afro Amerikaanse basketbal spelers.

De Boston Celtics maakte in 1959 grote indruk. In dat jaar begon de legendarische coach Red Auerbach bij de club. Hij heeft de club 10 jaar lang geleid en won samen met de Boston Celtics de ene na de andere titel. Alles wat er in die 10 jaar bij de NBA te winnen viel, wonnen de Boston Celtics. Een speler die de club samen met Auerbach geleid heeft is sterspeler Bill Russell. Hij heeft zelf 10 jaar bij de club gespeeld waar hij ook 3 jaar actief was als coach. 

De jaren ’70 waren wat minder spannend voor de Boston Celtics maar de club maakte in de jaren ’80 een ware comeback. Sterspelers zoals Larry Bird, Kevin Mchale en Robert Parish zorgde er voor dat de club 5 keer de NBA finale’s haalde. Van de 5 keer dat ze in de finale stonden in de jaren ’80 wonnen ze de titel 3 keer.

De Boston Celtics hebben inmiddels een recordaantal van 17 NBA-titels op hun naam staan. De laatste titel dateert van het seizoen van 2007-2008. De Boston Celtics is een club van naam en faam. Wacht dus niet langer en bestel je Boston Celtics Tickets via onze website!

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s