Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen San Francisco. En niet zonder reden! De stad ligt prachtig aan de San Francisco Bay en je kunt er veel leuke activiteiten ondernemen. San Francisco is ook een echte sportstad! Alle vier de grote sporten van Amerika zijn te vinden in San Francisco en omgeving. Een sportwedstrijd in San Francisco mag niet ontbreken aan je trip! Het is een enorme belevenis voor jong en oud en een typisch Amerikaanse ervaring.

Blog > Bezoek een sportwedstrijd in San Francisco

Alle vier de grote Amerikaanse sporten zijn te vinden in San Francisco: Basketbal, honkbal, ijshockey en American football! Gedurende het hele jaar kun je naar een sportwedstrijd. In de winter naar basketbal, ijshockey en American football en in de zomer naar honkbal. Amerikanen zijn gek op topsport en hooligans kennen ze er niet. Een burger of pizza eten in het stadion en veel show en spectacel, dat kun je verwachten van een sportwedstrijd in San Francisco!

1. Honkbal – San Francisco Giants

De San Francisco Giants is de honkbalclub van San Francisco! Honkbal is één van de populairste sporten in Amerika. Als je in de zomermaanden in San Francisco bent, dan mag een bezoek aan het Oracle Park eigenlijk niet ontbreken. Het is een typisch Amerikaanse belevenis! In het stadion kunnen ruim 41.000 toeschouwers en het ligt op een prachtige plek aan de San Francisco Bay.

Het is verstandig om kaartjes voor de San Francisco Giants online te bestellen. Op die manier kun je op je gemak bekijken op welke plek je in het stadion wilt zitten. De prijzen lopen namelijk behoorlijk uiteen. De goedkoopste San Francisco Giants tickets zijn al te koop vanaf ongeveer 16 dollar. Je hebt dan een plek hoog in de tribune ver van het veld af. Wil je dicht op het spel zitten, bijvoorbeeld achter de pitcher? Dan kosten de tickets al gauw 150 dollar of meer. Overigens zijn er ook voor 50 a 75 dollar hele mooie plekken dicht op het veld te vinden. Kortom; goed vergelijken!

Honkbal San Francisco

2. Basketbal – Golden State Warriors

Ook voor NBA basketbal zit je in San Francisco goed! De Golden State Warriors zijn één van de meest succesvolle NBA basketbalteams in Amerika. In de afgelopen 10 jaar hebben de Warriors de NBA-titel in 2015, 2017 en 2018 gewonnen. Ook als je geen basketballiefhebber bent is een NBA basketbalwedstrijd een enorme belevenis. Tijdens de pauzes zijn er cheerleaders, worden er shirtjes in het publiek geschoten en dansen Amerikanen er flink op los in de hoop op het grote scherm uitgezonden te worden. Ook voor kinderen een enorm leuk uitje!

De Golden State Warriors spelen hun thuiswedstrijden in het Chase Center, een spiksplinternieuw stadion voorzien van de nieuwste technologieën. De bouw kostte maar liefst 1,4 miljard dollar. Het is daarmee de nieuwste en duurste arena in de NBA. Het Chace Center ligt op ruim 1 kilometer afstand van honkbalstadion Oracle Park aan de San Francisco Bay. Tijdens een wedstrijd van de Golden State Warriors kunnen er ruim 18.000 toeschouwers in het stadion.

3. American football – San Francisco 49ers

In de stad San Jose ten zuiden van San Francisco ligt het Levi’s Stadium, de thuisbasis van de San Francisco 49ers. Het stadion ligt op circa 3 kwartier rijden van hartje San Francisco en biedt plaats aan ruim 68.000 toeschouwers. Met 5 Super Bowl titels zijn de 49ers één van de meest succesvolle American football teams aller tijden.

American football is de meest populaire sport in Amerika, nog populairder dan basketbal en honkbal. De football competitie (NFL) loopt van medio september tot medio januari. Het seizoen duurt kort ten opzichte van andere Amerikaanse sporten en er worden weinig wedstrijden gespeeld. En dat heeft alles te maken met de hardheid van de sport en daarmee de blessures bij spelers.

American football tickets in San Francisco zijn dan ook niet goedkoop. Houd rekening met ticketprijzen van rond de 200 dollar. TIP: ben je in augustus in San Francisco? Dan zijn er mogelijk ‘pre-season’ wedstrijden. Tickets voor pre-season wedstrijden zijn stukken goedkoper.

4. IJshockey – San Jose Sharks

IJshockey is een fantastische sport om naar toe te gaan! Wij hebben zelden zoveel actie en spectacel meegemaakt als bij een ijshockeywedstrijd. Het spel verloopt snel en er is continu actie. Gelijkspel kennen ze niet bij ijshockey, er is dus spanning tot de laatste seconde. De sfeer in het stadion is wat rauwer en uitgelatener dan bij een basketbalwedstrijd. En dat maakt het tot een enorme belevenis, ook voor kinderen!

De San Jose Sharks spelen in het SAP Center in San Jose, op ongeveer 3 kwartier rijden van San Francisco. Tijdens een ijshockeywedstrijd kunnen er ruim 17.500 toeschouwers in het stadion. Ben je tussen oktober en april in San Francisco? Bezoek dan zeker een ijshockeywedstrijd!

Sportwedstrijd San Francisco bezoeken

Een sportwedstrijd in San Francisco mag eigenlijk niet ontbreken aan je reis naar deze prachtige stad. Amerika ademt sport en in San Francisco kun je alle vier grote sportcompetities bekijken; NBA basketbal, MLB honkbal, NFL football en NHL hockey. Er is altijd wel een sportwedstrijd in San Francisco die je kunt bezoeken. In de wintermaanden kun je naar basketbal, ijshockey en American football en in de zomer naar honkbal.

Honkbalwedstrijd in San Francisco

De San Francisco Bay Area, kortweg “The Bay Area” genoemd, is de regio rondom San Francisco. Grote steden als San Jose en Oakland liggen tegen San Francisco aan en maken onderdeel uit van The Bay Area. In deze regio vind je twee honkbalteams die actief zijn in de MLB competitie. Als eerste natuurlijk de San Francisco Giants. En op nog geen half uur rijden van hartje San Francisco, in de plaats Oakland, staat het RingCentral Coliseum. Dit stadion is de thuisbasis van de Oakland Athletics. Er is dus altijd wel een baseball wedstrijd in San Francisco die je kunt bekijken!

Basketbalwedstrijd in San Francisco

Een basketbal wedstrijd in San Francisco bekijk je natuurlijk bij de Golden State Warriors, één van de beste basketbalteams in Amerika. Het is de enige NBA basketbalclub in The Bay Area. Maak je een rondreis door West Amerika? Dan kun je natuurlijk ook naar de Los Angeles Lakers of Los Angeles Clippers.

IJshockeywedstrijd in San Francisco

Een ijshockeywedstrijd in San Francisco kun je bekijken in het SAP Center in San Jose bij de San Jose Sharks. Het is het enige NHL ijshockeyteam in de San Francisco Bay Area. Als je een rondreis door het westen van Amerika maakt dan kun je ook in Los Angeles terecht voor ijshockey, bij de Los Angeles Kings en Anaheim Ducks.

American football wedstrijd in San Francisco

In San Francisco kun je alle vier grote Amerikaanse sporten bekijken, dus ook American football. In San Jose staat het Levi’s Stadium van de San Francisco 49ers. Naast de 49ers vind je in West Amerika nog drie NFL American football teams. In Las Vegas spelen de Las Vegas Raiders, in Los Angeles de Los Angeles Rams en in Phoenix de Arizona Cardinals. Ben je in de wintermaanden in San Francisco of maak je een rondreis door het Westen? Bekijk dan zeker of je een American football wedstrijd kunt meepakken!

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s