New York, the city that never sleeps, is een fantastische bruisende stad. En een echte sportstad! Als je in New York bent dan mag een Amerikaanse sportwedstrijd niet ontbreken. Amerikanen zijn gek op sport. Ze gaan helemaal uit hun dak en de sfeer is sportief en gemoedelijk. Hooligans kennen ze dan ook niet in Amerika.

Blog > Bezoek een sportwedstrijd in New York

Alle 4 de grote Amerikaanse sporten zijn te vinden in New York: Basketbal, Honkbal, IJshockey en American Football! De seizoenen van alle sporten wisselen elkaar als het ware af waardoor er altijd wel een sportwedstrijd is die je kunt bezoeken. En als je echt even in de huid wilt kruipen van een New Yorker dan moet je zeker een wedstrijd gaan. New Yorkers zijn er gek op!

#1. NBA basketbal in New York

In New York kun je naar heel veel typisch Amerikaanse sporten. Als eerste heb je er basketbal, bij de New York Knicks of Brooklyn Nets. De Knicks spelen in Manhattan, in het wereldberoemde Madison Square Garden, en de Nets spelen in het Barclays Center in Brooklyn. Het NBA seizoen loopt van oktober t/m april. Via onderstaande links kun je de actuele speelschema’s bekijken!

#2. NHL ijshockey in New York

De stadions waar de basketballers in spelen wordt ook gebruikt door de ijshockey teams van New York. In het Madison Square Garden spelen de New York Rangers en in het Barclays Center de New York Islanders. IJshockey, of door Amerikanen kortweg “hockey” genoemd, is een ontzettend snelle en fysieke sport. Er is altijd spectacel en het is daarom erg leuk om te bezoeken. Het NHL seizoen loopt van oktober t/m april. Via onderstaande links kun je de actuele speelschema’s bekijken!

#3. MLB baseball in New York

Honkbal is een enorm grote sport in New York! Een sportclub die bijna even beroemd is als de stad zelf is de New York Yankees. Het stadion van de Yankees, het Yankee stadium, ligt in de wijk The Bronx welke gelegen is naast Manhattan. De andere honkbalclub uit New York die uitkomt in de MLB-competitie is de New York Mets. Het stadion van de Mets, City Field, staat in de wijk Queens. Er is dus altijd wel een baseballwedstrijd die je kunt bezoeken! Het MLB seizoen loopt van april t/m oktober. Via onderstaande links kun je de actuele speelschema’s bekijken!

#4. NFL football in New York

En dan de nr. 1 sport in Amerika: American Football. Ook voor die sport zit je goed in New York. In New Jersey staat het MetLife Stadium, de thuisbasis van de New York Giants. Er kunnen maar liefst 82.500 bezoekers in het indrukwekkende stadion. De New York Giants is de nr. 1 football club in New York. Het MetLife Stadium is echter ook de thuisbasis van de New York Jets, het andere American Football team uit New York. Het NFL seizoen loopt van september tot januari. Via onderstaande links kun je de actuele speelschema’s bekijken!

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s