Los Angeles is een echte sportstad. Alle grote sporten zijn aanwezigen in LA! In de wintermaanden kun je naar NBA basketbal, NHL hockey en NFL football. En in de zomer kun je heerlijk in de buitenlucht een MLB baseball wedstrijd bijwonen. Als je in de Verenigde Staten bent dan mag een typisch Amerikaanse sportwedstrijd eigenlijk niet ontbreken!

1. NBA basketbal in Los Angeles

De Lakers in het Staples Center
De Lakers in het Staples Center

Los Angeles kent twee grote NBA basketbal teams: de Los Angeles Lakers en de Los Angeles Clippers. De Lakers is verreweg de grootste van de twee: de club won 16 keer de NBA titel tegen 0 keer voor de Clippers. Beide teams spelen hun thuiswedstrijden in het Staples Center, een stadion dat plaats biedt aan 21.500 toeschouwers.

De Los Angeles Lakers zijn vooral beroemd door wereldberoemde (voormalige) spelers als Kobe Bryant, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’Neal en LeBron James. In en rond het Staples Center vind je allemaal standbeelden die doen herinneren aan de rijke historie van de club. Voor NBA basketbal zit je in Los Angeles goed! Ben je in Los Angeles? Het bezoeken van een NBA wedstrijd in Los Angeles kan van oktober tot april.

2. NHL ijshockey in Los Angeles

Staples Center, de thuisbasis van de Los Angeles Kings
Staples Center, de thuisbasis van de Los Angeles Kings

In de wintermaanden wordt er niet alleen basketbal gespeeld. Ook ijshockey, door Amerikanen kortweg hockey genoemd, wordt gespeeld van oktober tot april. Los Angeles kent één hockeyteam dat actief is in de NHL: de Los Angeles Kings. Net als de Lakers en de Clippers spelen de thuiswedstrijden in het Staples Center, dat omgebouwd wordt tot hockey arena. Hockey is een ontzettend snelle en fysieke sport en daarom een enorm spectacel om te bezoeken!

3. MLB baseball in Los Angeles

In de zomermaanden, van april tot oktober, kun je een bezoek brengen aan Amerikaans honkbal! In de hoogste competitie, de MLB, spelen de Los Angeles Dodgers. Er wordt op hoog niveau honkbal gespeeld in Los Angeles: de Dogers wonnen in 2017 en 2018 nog de World Series. De Los Angeles Dodgers spelen hun thuiswedstrijden in het Dodger Stadium dat plaats biedt aan 56.000 toeschouwers.

4. NFL football in Los Angeles

American Football is de nummer 1 sport in Amerika. Niet zo gek dus dat er twee NFL football teams actief zijn in LA: de Los Angeles Rams en Los Angeles Chargers.

Opvallend is dat beide teams pas sinds kort weer in Los Angeles spelen. De Rams speelden van 1946 tot 1995 in LA, waarna ze naar St. Louis verhuisden waar het de naam St. Louis Rams droeg. Sinds 2016 zijn de Rams weer actief in Los Angeles.

Ook de Chargers hebben langdurig in een andere stad gespeeld. Het team, dat in 1960 is opgericht in Los Angeles, verhuisde na het eerste seizoen naar San Diego waar het actief was onder de naam San Diego Chargers. In januari 2017 werd aangekondigd dat de Chargers weer zouden terugkeren naar Los Angeles.

Het football seizoen loopt van september tot januari. Ben je in die periode in LA? Kijk dan zeker of je een bezoek kunt brengen aan het SoFi Stadium. Dit spiksplinternieuwe stadion wordt medio 2020 opgeleverd en is de thuisbasis van zowel de Rams als de Chargers. Er kunnen ruim 70.000 toeschouwers in het stadion en de capaciteit kan zelfs verhoogd worden naar ruim 100.000 mensen voor grote evenementen als de Super Bowl of FIFA WK Finale.

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s