Ga je op vakantie naar Florida en wil je een sportwedstrijd bezoeken? In Florida kun je naar maar liefst 9 teams die actief zijn in één van de hoogste Amerikaanse competities; NBA basketbal, MLB honkbal, NFL American football en NHL ijshockey. Door het hele jaar kun je sportwedstrijden in Florida bezoeken. In dit blog lees je er alles over!

Florida is één van populairste verre reisbestemmingen van Nederlanders. Het klimaat is gedurende het hele jaar fantastisch. Door de zuidelijke ligging van Florida blijft de gemiddelde temperatuur ook in de wintermaanden ruim boven de 20 graden. Florida is daarmee een populaire ‘winterzon’ bestemming.

In Florida is van alles te beleven. Ook een rondreis met kinderen door Florida is enorm populair. In Florida vind je vele attractieparken, het Kennedy Space Center en prachtige stranden. Wil je het echte Amerika beleven? Dan mag het bezoeken van een sportwedstrijd in Florida niet ontbreken!

Wanneer ben je in Florida?

In Florida kun je elke maand van het jaar een sportwedstrijd bezoeken in één van de belangrijkste competities; de NBA basketbal, MLB honkbal, NFL football en NHL ijshockey.

  • In de herfst en winter – van oktober tot april – kun je naar NBA basketbal en NHL ijshockey.
  • Ook in de wintermaanden – van september tot januari – kun je naar NFL American Football.
  • In de zomermaanden – van april tot oktober – kun je naar MLB honkbal.

NBA basketbal in Miami

Wil je naar basketbal in Miami? Dat kan bij de Miami Heat! Deze topclub heeft een rijke historie met meerdere NBA titels. Wereldberoemde spelers hebben bij de Miami Heat gespeeld, zoals LeBron James en Shaquille O’Neal. Voor basketbal op het hoogste niveau zit je in Miami goed!

Het NBA basketbalseizoen loopt van oktober t/m april. Ben je in de winter in Florida? Ga dan zeker naar een basketbalwedstrijd van de Miami Heat. De show is fantastisch en het niveau basketbal enorm hoog. Een NBA basketbalwedstrijd is ook fantastisch voor kinderen. Naast het basketbal zijn er cheerleaders, tijdens de time-outs wordt er gedanst in het publiek (met een kans om op het grote scherm uitgezonden te worden) en zijn er kanonnen die shirtjes het publiek inschieten. Kortom, een enorme belevenis!

Benieuwd wanneer de Miami Heat spelen? Bekijk hier het speelschema van de Miami Heat.

Miami Heat stadion in Miami, Florida
American Airlines Arena van de Miami Heat, Florida

MLB honkbal in Miami

Net als basketbal is honkbal een enorm populaire sport in Amerika. We kennen natuurlijk allemaal de New York Yankees, de populairste honkbalclub ter wereld. Ook in Florida kun je honkbalwedstrijd bezoeken in de hoogste competitie, de MLB (Major League Baseball). Het honkbalseizoen loopt van april tot oktober. Ben je in de zomer in Florida? Breng dan zeker een bezoek aan de Miami Marlins. Het bezoeken van Marlins Park, dat plaats biedt aan ruim 36.000 toeschouwers, is enorme belevenis voor jong en oud.

Benieuwd of het bezoeken van honkbal in Miami aansluit bij jouw reis door Florida? Bekijk hier het speelschema van de Miami Marlins.

NFL American football in Miami

American Football is de populairste sport in Amerika. Het bijwonen van een American football wedstrijd in Miami is een hele bijzondere ervaring. Natuurlijk om de sport en de sfeer in het Hard Rock Stadium, de thuisbasis van de Miami Dolphins. Het stadion biedt plaats aan maar liefst 75.000 toeschouwers. Het is ook bijzonder omdat het NFL seizoen relatief kort duurt (van september t/m eind december) en NFL teams weinig wedstrijden spelen in een seizoen vergeleken met andere topsporten.

Spelen de Miami Dolphins tijdens je verblijf in Miami? Ga dan zeker naar deze typisch Amerikaanse belevenis! Bekijk hier het speelschema van de Miami Dolphins.

NHL ijshockey in Miami

Tot slot dee laatste typisch Amerikaans sport in Miami: ijshockey. Amerikanen noemen de sport simpelweg ‘Hockey’ en bij de Florida Panthers kun je ijshockey in Miami bekijken. De Panthers spelen hun thuiswedstrijden in de BB&T center welke plaats biedt aan ruim 20.000 toeschouwers. IJshockey is een hele fysieke sport met veel actie en sensatie. Een enorme belevenis om een keer mee te maken!

Ben je in de winter in Miami? Bekijk hier het speelschema van de Florida Panthers.

NBA basketbal in Orlando

Naast Miami is er nog een enorm populaire stad in Florida; Orlando. De stad staat natuurlijk bekend om alle attractieparken. Zo vind je er Walt Disney World Resort, SeaWorld Orlando en Universal Studios. Maar ook voor NBA basketbal zit je in Orlando goed, bij de Orlando Magic. Het bezoeken van het Amway Center in hartje Orlando is een enorme belevenis en mag eigenlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Florida in de wintermaanden!

Ben je benieuwd of een wedstrijd van de Orlando Magic aansluit bij jouw reis in Florida? Bekijk hier het speelschema van de Orlando Magic.

MLB honkbal in St. Petersburg

In het westen van Florida ligt de stad St. Petersburg. De stad ligt prachtig aan de golf van Mexico en de stranden aan St. Pete Beach zijn fantastisch. Kom je tijdens je rondreis door Florida langs St. Petersburg? Bekijk dan zeker of je een wedstrijd van de Tampa Bay Rays kan meepakken. Het indrukwekkende Tropicana Field stadion biedt plaats aan ruim 42.000 toeschouwers. Een enorme belevenis, ook voor kinderen!

Kom je tijdens je reis langs St. Petersburg? Bekijk dan hier het speelschema van de Tampa Bay Rays.

NHL ijshockey in Tampa

Veel rondreizen door Florida doen ook de stad Tampa aan. Tampa is één van de grootste steden in Florida en de thuisbasis van de Tampa Bay Lightning, één van de twee ijshockey teams in Florida. Leuk weetje; de Tampa Bay Lightning hebben in seizoen 2020 en 2021 de Stanley Cup gewonnen. De Stanley Cup wordt uitgereikt aan de kampioen van het seizoen. Bij de Tampa Bay Lightning zie je dus ijshockey van het allerhoogste niveau!

Kom je tijdens je rondreis door Florida langs Tampa? Bekijk dan zeker even of je een wedstrijd van deze kampioenen kunt meepakken. Bekijk hier het speelschema van de Tampa Bay Lighting.

NFL American football in Tampa

Tampa is ook de stad van de American football spelers van de Tampa Bay Buccaneers. Het team speelt in het Raymond James Stadium dat plaats biedt aan ruim 65.000 toeschouwers. De Buccaneers, ook wel Bucs genoemd, wonnen de Super Bowl in het 2020 seizoen. In Tampa heb je dus de kans om American football van het allerhoogste niveau live te bekijken!

Benieuwd of er wedstrijden gepland staan tijdens je bezoek aan Tampa? Bekijk hier het speelschema van de Tampa Bay Buccaneers.

NFL American football in Jacksonville

De derde American football club in Florida speelt in het noorden van Florida, om precies te zijn in Jacksonville. De plaats Jacksonville is verreweg de grootste stad van Florida en de thuisbasis van de Jacksonville Jaguars. De Jaguars spelen hun thuiswedstrijden in het stadion TIAA Bank Field dat plaats biedt aan bijna 68.000 toeschouwers. Sinds de oprichting in 1993 is het de Jaguars niet gelukt om de Super Bowl finale te halen.

Ben je in het noorden van Florida en wil je een typische Amerikaanse sportwedstrijd bezoeken? Bekijk dan hier het speelschema van de Jacksonville Jaguars.

In de staat Florida kun je naar maar liefst 9 topteams die uitkomen in één van de grote competities, de NBA, MLB, NFL en NHL. Tijdens je reis naar Florida mag een sportwedstrijd eigenlijk niet ontbreken. Amerikaanse sportwedstrijden staan garant voor sensatie en de sfeer is altijd gemoedelijk. Daarmee is het ook voor kinderen een enorm leuke ervaring.

Volg ons!

WIl je al onze NBA avonturen volgen? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

Nieuwste video’s