De NFL is de footballcompetitie van Amerika. American football is de nummer één sport in Amerika. Amerikanen zijn er gek op en het is dan ook een enorme belevenis om een NFL-footballwedstrijd te bezoeken. Het NFL-footballseizoen loopt van september t/m december. Ben je in die periode in Amerika en wil jij je echt even onderdompelen in de Amerikaanse sportcultuur? Breng dan zeker een bezoek aan een American footballwedstrijd!

POPULAIRSTE AMERICAN FOOTBALLTICKETS

NFL-FOOTBALLTICKETS

Het bezoeken van een NFL-wedstrijd is een unieke beleving. De wedstrijd is al een spektakel op zich, maar de show eromheen is echt gigantisch. Typisch Amerikaans en groots. Dat moet je gewoon een keer meemaken als je in Amerika bent. Je kunt via onze website NFL-footballtickets boeken bij het officiële verkoopkanaal!

American football is een enorm populaire sport onder Amerikanen en de teams spelen relatief weinig tijdens het footballseizoen. Dat maakt dat NFL-footballtickets relatief duur zijn. Voor een ticket betaal je al gauw 150 à 300 dollar. Via onze partner – een officieel verkooppunt van NFL-tickets – kun je eenvoudig alle plekken in het stadion en de prijzen vergelijken.

In januari, zodra het reguliere seizoen is afgelopen, starten de play-offs. Tijdens de play-offs nemen de 8 beste teams uit de AFC en NFC – de twee Conferences in de NFL – het tegen elkaar op. Tickets voor de American football play-offs zijn mateloos populair en kosten honderden tot meer dan duizend dollar.

De winnaars uit beide competities spelen uiteindelijk de wereldberoemde Super Bowl. De finale is de best bekeken televisie-uitzending van het jaar. Meer dan 100 miljoen mensen kijken naar deze American footballfinale. Tickets voor de Super Bowl kosten meer dan 4.000 dollar per ticket.

POPULAIRSTE FOOTBALLTICKETS IN NEW YORK

New York is verreweg de populairste Amerikaanse stad onder Nederlanders. En in New York zit je helemaal goed voor American football! Er zijn twee footballteams in New York: de New York Giants en New York Jets. Beide teams spelen in het MetLife Stadium dat plaats biedt aan ruim 80.000 toeschouwers. Het stadion ligt in de plaats East Rutherford, op 20 minuten rijafstand van Manhattan. Het stadion is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer, wat natuurlijk ook wel nodig is met zoveel bezoekers.

Via het officiële verkoopkanaal kun je eenvoudig New York Giants tickets en New York Jets tickets vergelijken. Ben je in New York en ben je benieuwd naar alle andere sportwedstrijden die je kunt bezoeken? Lees dan ons blog met met alle sporten in New York!

UITLEG NFL-COMPETITIE

De National Football League (NFL) bestaat uit 32 teams en twee competities, de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC). American football lijkt op rugby, maar is wel degelijk een ander spel. Het wordt 11 tegen 11 gespeeld, rugby 15 tegen 15. De American football is ovaal, maar kleiner dan een rugbybal. De bal is gemaakt om vooruit te gooien, terwijl je bij rugby de bal juist naar achteren gooit.

Tijdens het reguliere seizoen, van september tot december, speelt elk team 16 wedstrijden. In vergelijking met andere Amerikaanse sporten is dit best weinig (basketball 82, ijshockey 82, honkbal 162) en dus is het bezoeken van een NFL-wedstrijd een unieke ervaring.

Aan het eind van het seizoen spelen de beste 6 teams van elke competitie de play-offs. De uiteindelijke winnaar van de AFC speelt vervolgens tegen de winnaar van de NFC in de NFL-kampioenswedstrijd: de Super Bowl. Deze wedstrijd wordt gespeeld in een stad waar een NFL-team gehuisvest is.

ALLE NFL-FOOTBALLTEAMS

Via onderstaande kaart kun je alle NFL-footballteams bekijken. Op deze pagina hebben we alle footballteams op een rij gezet inclusief de thuisstad en naam van het stadion.

Volg ons!

Benieuwd naar onze avonturen in Amerika? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

 

wedstrijden new york

Nieuwste video’s